• Pirmās bērniem paredzētās vakcīnas pret Covid-19 ir klāt!

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvija saņēmusi pirmās bērniem paredzētās Pfizer/BioNTech vakcīnas pret Covid-19, mikroblogošanas vietnē Twitter pavēstījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Viņš norāda, ka oranži marķētās, bērniem paredzētās vakcīnas ir klāt un šīs nedēļas otrajā pusē varēs sākt 5–11 gadu vecu bērnu vakcināciju pret Covid-19.

    Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Zaiga Barvida aģentūru LETA informēja, ka saņemtas 54 000 vakcīnas devu. Bērnu vecumā no 5 līdz 11 gadiem vakcināciju Latvijā plānots sākt ceturtdien, 16.decembrī, kad ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs šīs vakcīnas tiks piegādātas. Piegādes uz iestādēm plānotas otrdien un trešdien.

    Kā ziņots, vakcināciju šajā vecuma grupā veiks ar īpaši pielāgotām Pfizer/BioNTech vakcīnām, ar īpašu marķējumu un mazāku devas sastāvu

    Iepriekš ministrs uzsvēra, ka bērnu vakcinācijā noteikti būtu jāsaglabā brīvprātības princips.

    Kā vēstīts, Eiropas Zāļu aģentūra ir reģistrējusi Pfizer/BioNTech vakcīnu lietošanai bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Tas veikts, pamatojoties uz izvērtējumu no pētījuma datiem, kur šajā populācijā ieguvumi no Covid-19 vakcinācijas pārsniedz risku. Pētījumā piedalījušies 3082 bērni. Šī patlaban ir vienīgā vakcīna, kas Eiropas Savienība pieejama bērnu vecumā zem 12 gadiem vakcinācijai.

    Imunizācijas valsts padome paudusi atbalstu bērnu vakcinācijai pret Covid-19 vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, taču piedāvā vakcīnas veikt ar trīs mēnešu intervālu, iepretim ražotāju rekomendētajām trim nedēļām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē