• Pilnībā atjaunota Līgatnes pārceltuves darbība

    Atpūta
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: entergauja.com
    No šodienas atjaunota kopš 28.februāra slēgtās Līgatnes pārceltuves darbība visiem paredzētajiem transportlīdzekļiem, aģentūru LETA informēja Līgatnes novada domē.

    Pārceltuve darbojas katru dienu no plkst.8 līdz 18.

    LETA jau vēstīja, februāra izskaņā ledus krāvumi Gaujā norāva Līgatnes pārceltuvi no troses un aiznesa aptuveni 50 metrus lejup pa upi.

    Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) mediju attiecību eksperte Maija Rēna stāstīja, ka ledus krāvumi pavasara palos Līgatnes pārceltuvei nodarījuši zaudējumus 13 142 eiro vērtībā.

    Visus izdevumus, kas radās pēc pārceltuves aizskalošanas ar ledus masu, sedz apdrošinātāji, jo pārceltuve pret šādu negadījuma iespēju bija apdrošināta. Visa summa jau ir saņemta no apdrošināšanas kompānijas Compensa.

    Pārceltuves platforma ir atzīta par drošu kuģošanas līdzekli. Tā ir iekļauta Latvijas Kuģu reģistrā. Iepriekš tā darbojas vienkāršotā režīmā, nodrošinot vietējo iedzīvotāju vajadzības un iespēju piekļūt pakalpojumiem un uz savām mājvietām, taču transportlīdzekļus nepārvadāja.

    Kā pavasarī aģentūrai LETA pastāstīja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins (V), Līgatnes pārceltuve pēdējos astoņus, deviņus gadus ir darbojusies visu gadu. Līdzīgā negadījumā tā cietusi 1994.gada pavasara palos un pagājušā gadsimta 80.gadu sākumā.

    Līgatnes pārceltuve pieder DAP, bet par tās uzturēšanu un apsaimniekošanu gādā Pārgaujas un Līgatnes novada pašvaldības. Ik gadu tās darbības nodrošināšanā abas pašvaldības kopā iegulda aptuveni 10 000 eiro, informēja Šteins.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē