• Pīlēns: Latvijai jāgatavojas nopietnai krīzei

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    20. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Latvijai jāgatavojas nopietnai krīzei, šodien partiju apvienības «Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija» («Apvienotais saraksts LZP/LRA/LP») vēlēšanu sarakstu līderu paziņošanas pasākumā teica šī saraksta Ministru prezidenta amata kandidāts, uzņēmējs Uldis Pīlēns.

    Viņš uzsvēra, ka nepieciešams apvienoties un mobilizēties krīzei, kas būšot pamatīga un nopietna.

    Taču krīzes vienmēr esot iespēju laiks, un, ja Latvijai izdosies mobilizēties, tad no krīzes valsts izies spēcīgāka.

    Krīzes pārvarēšanai Pīlēna ieskatā būšot nepieciešami divi gadi, kad jāgatavo valsts sarežģītiem uzdevumiem. Esot pienācis laiks, kad mums visiem esot nepieciešams krīzes menedžments nākamajām divām ziemām. 

    «Mums ir jāizved valsts laukā no sajūtas, ka nezinām, kur mums jāiet,» piebilda Pīlēns, uzsverot, ka vispirms jāpārvar grūtības, bet tad jāveido plaukstoša Latvija.

    Kā ziņots, partiju apvienība šodien atklāja vēlēšanu saraksta pirmos numurus. Rīgā ar pirmo numuru vēlēšanu sarakstā iekļauts Saeimas deputāts Didzis Šmits (LZP), kurš 13.Saeimā tika ievēlēts no partijas «KPV LV» saraksta, taču vēlāk no partijas izstājies, pēc laika kļūstot par Latvijas Zaļās partijas biedru. 

    Vidzemē ar pirmo numuru startēs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns (LRA), Zemgalē – Saeimas deputāts Edgars Tavars (LZP), Kurzemē – ekspremjers, Saeimas deputāts Māris Kučinskis (LP), bet Latgalē – Juris Viļums (LRA).

    Tavars un Kučinskis 13.Saeimā tika ievēlēti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, taču šogad ZZS Saeimas frakcija sašķēlās, Kučinskim un Tavaram pārtraucot sadarbību ar šo frakciju.

    Viļums bija 12.Saeimas deputāts, kur iekļuva, startējot no Latvijas Reģionu apvienības saraksta (LRA). Kandidējis arī 13.Saeimas vēlēšanās, taču LRA neizdevās pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai parlamentā.

    Šodien arī tika parakstīts sadarbības līgumu starp politisko partiju apvienību un Ulda Pīlēna iniciēto biedrību «Apvienotais Latvijas saraksts», kurā pulcējušies dažādu jomu profesionāļi.

    14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē