• Paziņos mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pretendentus

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    11. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Trešdien, 12.janvārī, visas dienas garumā mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons masu mediju partneri izziņos tos mūzikas ierakstus, kas pretendēs uz balvu, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Gunita Strazdiņa.

    Ierakstus, kas pretendēs uz balvu kategorijā Popmūzikas albums plkst.7.40 izziņos Radio Skonto, savukārt pretendentus uz balvu kategorijā Elektroniskās vai deju mūzikas albums plkst.8.10 paziņos Radio Tev.

    Plkst.8.15 kanāla TV3 raidījums 900 sekundes paziņos tos ierakstus, kas pretendēs uz balvu tautas vai pasaules mūzikas albuma kategorijā, albumus, kas cīnīsies par uzvaru kategorijā Debija, kā arī tos, kas pretendēs uz balvu kategorijā Koncertieraksta video.

    Latvijas Radio kanālā LR3 plkst.8.35 taps zināmi ieraksti, kas pretendēs uz balvu kategorijā Klasiskās vai kora mūzikas albums, plkst.9 radio Star FM izziņos tos, kas cīnīsies par balvu kategorijā Dziesma. Savukārt Latvijas Radio kanālā LR2 plkst.10.30 taps zināmi albumi, kas pretendēs uz balvu kategorijā Kantrī vai šlāgermūzikas album.

    Kategorijas Labākais dizains pretendenti taps zināmi portālā KasJauns plkst.11, Latvijas Radio kanālā LR5 plkst.11.45 tiks nosaukti tie, kas cīnīsies par balvu kategorijā Džeza vai fanka mūzikas albums. Portāls Tvnet sociālā medija Facebook lapā plkst.13 izziņos ierakstus, kas pretendēs uz balvu kategorijā Indie vai alternatīvās mūzikas albums, kategorijā Hiphop mūzikas albums un kategorijā Videoklips.

    Plkst.14.10 Radio SWH izziņos ierakstus, kas cīnīsies par uzvaru kategorijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums. Latvijas Radio kanālā LR1 plkst.16.40 taps zināmi ieraksti, kas pretendēs uz balvu kategorijā Mūzikas albums bērniem. Savukārt Radio SWH plkst.18.10 izziņos tos, kas cīnīsies par uzvaras lauriem kategorijā Roka vai metāla mūzikas albums. Kanāla TV3 raidījumā Bez Tabu plkst.19.10 taps zināmi pretendenti uz Elvi gada dziesmu.

    Strazdiņa norādīja, ka balvas par radio hitu pretendenti kļūs zināmi janvāra beigās. Tos tradicionāli, apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Savukārt balvas par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēmējs kļūs zināms februāra sākumā.

    Šogad balvai iesniegti vairāk nekā 500 pieteikumi – 165 albumi, 37 debijas albumi, 149 dziesmas, 134 videoklipi, 20 video koncertieraksti un 22 albumu dizaini.

    Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26.februārī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē