• Pavļuts: Izskatās, ka šo cīņu esam uzvarējuši

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    10. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Turpinoties Covid-19 pandēmijai, pašlaik lielais nezināmais ir, vai rudenī vīruss atgriezīsies un ar kādu paveidu, šorīt Latvijas Radio sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Ministrs atzīmēja, ka prognozes par Covid-19 izplatību nākotnē izteikt ir grūti, jo vīruss visus līdz šim ir pārsteidzis jau vairākkārt. Speciālistiem esot zināmas bažas, ka omikronu pārslimojušie būs aizsargāti tikai pret omikronu, bet ne pret citām Covid-19 modifikācijām.

    Pavļuts uzsvēra, ka veselības resors rūpīgi vēros situāciju un skatīsies, kāda rīcība būs nepieciešama.

    Politiķis atzina, ka pašlaik Covid-19 jomā Latvijā grūtākais mirklis ir aiz muguras un «izskatās, ka šo cīņu esam uzvarējuši». Ministrs norādīja, ka arī slimnīcās vērojami uzlabojumi, samazinoties Covid-19 pacientu skaitam. Sliktā ziņa gan ir tā, ka nedaudz ir pieaugusi mirstība, taču arī šajā jomā ministrs cer uz drīziem uzlabojumiem. Viņš atzīmēja, ka līdzīga situācija bijusi vērojama visās valstīs ar augstu omikrona izplatību.

    Pavļuts uzsvēra, ka valdība paliek pie plāna, ka no aprīļa Latvijā teju pilnībā atteiksies no Covid-19 sertifikātu sistēmas, kuras atjaunošanu apsvērtu vien kādos ārkārtas apstākļos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē