• Pastiprinās nelegālo imigrantu plūsma pār Latvijas robežu – 3 dienās aizturētas 160 personas

    Imigranti
    Ziņu aģentūra LETA
    9. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Pixabay
    Ilustratīvs foto
    Par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu trīs dienās kopumā aizturētas jau 160 personas, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

    Pašlaik Valsts robežsardze darbojas paaugstinātā gatavībā reaģēt un novērst nelegālu Latvijas robežas šķērsošanu.

    Ņemot vērā, ka pēdējās dienās palielinājies nelikumīgas migrācijas spiediens uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze ir veikusi vairākus pasākumus. Pirmkārt, grupa potenciālu nelikumīgo robežšķērsotāju netika ielaista valstī. Otrkārt, sestdien uz robežas aizturēti 39 nelikumīgie robežpārkāpēji, svētdien – 35, savukārt pirmdien – 86, informēja ministrijā.

    Vērtējot situāciju Lietuvā, kā arī ņemot vērā pieaugošos riskus uz Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas, jau iepriekš bija ieviesta pastiprināta robežas uzraudzība un mobilizēti Valsts robežsardzes un armijas resursi zaļās robežas uzraudzībai. Tāpat atbalstu sniedz četri Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras Frontex eksperti.

    Pagājušajā trešdienā premjers Krišjānis Kariņš (JV) un iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) paziņoja, ka Latvija plāno pasteidzināt Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūras izbūvi un piesaistīt papildu armijas spēkus tās drošībai.

    Aizsardzības ministrs Artis Pabriks pagājušajā nedēļā uzdevis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem paplašināt kopš 12.jūlija sniegto atbalstu robežsardzei. Armijai uzdots nodrošināt valsts austrumu robežas aizsardzību, izvēršot papildus novērošanas sistēmas, nodrošinot bezpilota lidaparātus, norīkojot papildus personālu, kā arī rīkojot regulāras militārās mācības.

    Tāpat ziņots, ka Golubevas rīcības plānā Latvijas valsts robežas drošības stiprināšanai iekļauti desmit punkti, no kuriem viens paredz nodrošināties iespējamas krīzes gadījumam ar ātri izvietojamiem pagaidu risinājumiem, proti, paaugstinātas drošības dzeloņstieplēm.

    Ja nelikumīgo robežpārkāpēju skaits augs dramatiski, tad valdība var izsludināt ārkārtēju situāciju daļā Augšdaugavas un Krāslavas novadu teritorijas, un tajās nepieciešamais juridiskais režīms stājas spēkā nekavējoties, bet Saeimas lēmums būs nepieciešams, lai to apstiprinātu, paredz Golubevas plāns.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē