• Pasākumi, ko apmeklēt šajās brīvdienās

    Aktuāli
    Una Zvejniece
    30. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Vasaras mainīgie laikapstākļi brīžiem var izjaukt iecerētos atpūtas plānus, tomēr nav pamata tādēļ brīvo laiku pavadīt mājās. Joprojām vairākās Latvijas vietās organizē dažnedažādus pasākumus gan telpās, gan ārā. Lūk, 9 pasākumi šajās brīvdienās.

    Rīgā

    • Ģimenes svētki

    1. augustā Lucavsalā.

    Svētdienas pēcpusdienā Lucavsalā ģimenes ar bērniem svinēs Ģimenes svētkus. Būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, stafetēs, spēlēs, arī virves vilkšanā, turklāt bērnus iepriecinās piepūšamās atrakcijas, baloni un putu ballīte. Būs arī koncerts.

    Pasākumā laipni gaidīti vecāki ar bērniem, vecvecāki un citi piederīgie.

    Ieeja bez maksas.

     

    • Franču romantiskās opermūzikas pērles. Lui et Elle/Viņš un viņa

    1. augustā Latvijas Universitātes botāniskajā dārzā.

    Koncertā piedalīties Anta Jankovska (soprāns), Irma Pavāre (mecosoprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Ilona Meija (flauta), Arvīds Zvagulis (vijole), Ivars Bezprozvanovs (čells), Helēna Kundrāta (klavieres). Koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

    Klasiskās mūzikas ģilde Euterpe sadarbībā ar Latvijas Baleta un dejas ģildi ir izveidojusi romantiskās franču opermūzikas programmu. Šā koncerta centrā būs diženākie franču operas pārstāvji – Šarls Guno, Žoržs Bizē, Žaks Ofenbahs, Žils Masnē, Kamils Sensānss – un viņu daiļrades skaistākās un slavenākās lappuses. Viņš un viņa – franču opermūzikā šie personu vietniekvārdi iegūst pavisam citu, intīmu un personificētu skanējumu. Fausts un Margarēta, Romeo un Džuljeta, Hosē un Karmena, Nadirs un Leila, Atanaēls un Taīda, Samsons un Dalila, Verters un Šarlote – šie visi mīlētāju pāri tiek ievīti pārpasaulīgi skaistas melodijas, sensualitātes un elegances mākonī.

    Ieeja ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

     

    31. jūlijā VEF kultūrvietā Spīdola.

    Sirdij ir savs elektromotoriņš, tā strādā neatkarīgi no ķermeņa un darbojas tikmēr, kamēr tai piegādā skābekli. Jaunākie pētījumi pierāda, ka sirds spēj arī domāt, tai ir 40 000 neironu, kas dod impulsus smadzenēm – un kopš šā brīža teiciens domāt ar sirdi, nevis prātu iegūst pavisam citu realitātes sajūtu, jo tā vairs nav filozofija, tas ir fakts, ko mēs jau sen esam sajutuši, tikai ne līdz galam noticējuši…

    Izrāde tapusi mūsdienīgās dejas stilā. Tas ir spēcīgs, enerģisks un aizkustinošs stāsts, kuru papildinās gaismas, mūzika un dejotāju pulss. Dejotājiem būs uzstādīti pulsometri, kuru iegūtos datus izrādes laikā projicēs uz skatuves. Dejotāji neko nevarēs noslēpt! Kā viņi jūtas un kā viņu sirds strādā vai atpūšas, vai viņi ir stresā vai mierā. Viss būs skaidri sajūtams un saredzams, turpat – vienā laikā, telpā un vietā.

    Idejas autore, režisore: Linda Lejiņa-Grebina

    Horeogrāfi: Linda Lejiņa-Grebina un dejotāji

    Dejotāji: Baiba Grobiņa, Dagnija Balode, Elīza Rudzīte, Ieva Žube, Katrīna Čuhleba, Linda Vanaga, Nauris Miķelis-Goba, Amanda Zūle

    Mūzikas DJ: Mārtiņš Klucis (Get Dizzy)

    Gaismotājs: Raivis Kronis (Full Stage)

    Projekcijas: Edgars Sviklis

    Ieeja: ar negatīvu Covid testu, vakcinētajiem un izslimojušajiem

    Izrādi nav ieteicams apmeklēt bērniem līdz 12 gadu vecumam!

    Vairāk informācijas:šeit

     

    • Azak Okena & Paulo Travassos (PT)

    31. jūlijā bārā Laska.

    Viss sākās ar mīlestību pret mūziku, kas pēc vairākiem gadiem saveda kopā divus mūziķus no Portugāles – Azak Okena & Paulo Travassos. Tagad bungu un ģitāras duets rada unikālu improvizētu deju mūziku.

    Adrenalīns, saulains temperaments un krāsaini ritmi rada katras uzstāšanas neatkārtojamību.

    Šobrīd mūziķi dodas pasaules turnejā, kuras laikā viesojas arī Rīgā.

    Ieeja bez maksas.

     

    • Bundzinieka Rinalda Maksimova trio

    31. jūlijā koncertu norises vietā M/Darbnīca.

    Rinalds, Kārlis un Uldis ir trīs draugi un domubiedri, kurus vieno mīlestība pret mūziku. Mūziķi ir pavadījuši laiku Amsterdamā un Kopenhāgenā, kur izglītojušies un guvuši pieredzi improvizētās mūzikas lauciņā. Pēc studiju beigšanas mūziķi ir aktīvi dalībnieki Latvijas un Eiropas improvizētās mūzikas un arī citu žanru mūzikas izrādēs, izdod ierakstus un koncertē dažādās apvienībās. Šajā koncertā tiks atskaņotas brīvas improvizācijas, balansējot starp dažādu žanru muzikālajām tradīcijām un tverot mirkļa neatkārtojamo burvību.

    Ieeja bez maksas.

     

    Pasākumi ārpus Rīgas

    • Koncerts Kokļu mēlēs Zilākalnā/Kārlis Kazāks un Laima Jansone

    1. augustā Zilākalna virsotnē.

    Svētdien, 1. augustā, plkst. 19 dabas lieguma un svētvietas Zilaiskalns virsotnē uz Imanta Kalniņa skatu platformas izskanēs īpašs noskaņu koncerts Kokļu mēlēs, kurā piedalīsies dziesminieks Kārlis Kazāks un koklētāja Laima Jansone.

    Koncerts norisināsies 5. pasaules koklētāju nometnes ietvaros. Visas dienas garumā nometnes dalībniekiem būs iespēja pilnveidot savas kokles spēles iemaņas pieredzējušu profesionāļu – Laimas Jansones, Lienes Skrebinskas, Ineses Mičules, Antas Eņģeles – vadībā.

    Ieeja koncertā bez maksas.

    Ierodoties uz koncertu, jāuzrāda derīgs Digitālais Covid-19 sertifikāts (izdrukāts vai saglabāts viedierīcē) un derīgs personu apliecinošs dokuments (pase, eID).

     

    • Mākslas festivāls CĒSIS 2021/Koncerts DEBESPULKSTENIS

    31. jūlijā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā.

    Koncertā Debespulkstenis klausītājus priecēs saksofonists Aigars Raumanis, sitaminstrumentālists Ernests Mediņš un ērģelnieks Aigars Reinis. Cēsu Sv. Jāņa baznīcas akustikā izskanēs latviešu komponistu Alfrēda Kalniņa, Artura Maskata, Platona Buravicka, Andra Dzenīša, Ata Stepiņa un Selgas Mences skaņdarbi.

    Ieeja ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

     

    • Baibas Sipenieces-Gavares stāvizrāde Vienreiz jau var

    31. jūlijā Ropažu muižas parkā.

    Baiba Sipeniece pērn nosvinēja 50 gadu jubileju. Lai gan sākotnēji viņai šis skaitlis likās šausmīgs, ar laiku viņa, citu mudināta un pašas intuīcijas vadīta, nolēma, ka šajos gados ir satikusi tik daudzus interesantus cilvēkus, par kuriem būtu nozīmīgi pastāstīt arī plašākai sabiedrībai.

    “Šajā savā pirmajā stāvizrādē es gribu dalīties ar saviem notikumiem, kuri, pateicoties ārkārtīgi vēlīgam liktenim, ar mani ir notikuši – kāzas, bēres, apkūlības –, kā arī ar visu, kas sakrājies. Turklāt tie no manis nekur neiet prom, tāpēc nu šī būs tā reize, kad tas viss nāks ārā," saka Baiba.

    Ieeja ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

     

    • Zelta šlāgeris 2021

    31. jūlijā Madonas estrādē.

    Nu jau vienpadsmito gadu pēc kārtas Zelta šlāgera mākslinieki iepriecinās festivāla apmeklētājus ar lielisku mūziku! Zelta šlāgera 2021 īpašie viesi būs leģendārā pilsētas kapela Bumerangs, kurai uz pleciem jau 35 skatuves gadi. Kopā ar Bumerangu uz Madonas estrādes būs ne mazāk pazīstami mākslinieki: Klaidonis, Lauku muzikanti, Baltie Lāči, Vēja runa, Tērvete, Dobeles zemessargi, Pipari, Ineta Rudzīte, Viktors Zemgals, Beāte Meldere, Sandris Sproģis, Santa Kasparsone, Aigariņš, Sandris Dubovs un citi mūziķi. Festivāla programma vēl tiks papildināta.

    Tikpat tradicionāli kā pats festivāls gaidāma atkalsatikšanās ar ilggadējo festivāla vadītāju – aktieri Gunti Skrastiņu.

    Pēc festivāla nakts balle ar grupu Klaidonis.

    Līdztekus dziesmām, neizpaliks smeķīgs alus, gardas uzkodas un iespēja piedalīties konkursos, kā arī saņemt balvas.

    Ieeja festivālā ar derīgu Covid-19 vakcīnas sertifikātu vai pārslimošanas apstiprinājumu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē