• Pārgājienu maršruti aktīvām brīvdienām

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    22. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Pārgājienā aicini līdzi draugus, ģimeni, kolēģus, īpaši mudinot tos, kuri ikdienā bijuši mazāk aktīvi. Kopā būs jautrāk, taču arī pārliecināsieties, ka veselībai lietderīgi un aktīvi atpūsties nav ne dārgi, ne sarežģīti.

    #Beactive pārgājiens Abavas senlejā

    Aktīva atpūta ir vienkāršākais veids, kā parūpēties par savu veselību jebkurā vecumā. Eiropas Sporta nedēļas centrālais pasākums 24. septembrī – #BeActive pārgājiens Abavas senlejā – būs piemērots ikvienam. Abavas senlejas līkločus no atpūtas centra Zviedru cepure līdz Imulas takai, Buses pilskalnam, Pedvāles mākslas parkam un Sabilei ar tās vīna kalnu varēs izbaudīt četrās dažādu garumu distancēs dienas laikā – 3 km, 11 km, 16 km un 27 km garumā. Būs arī iecienītais 9 km krēslas posms. Pārgājiens ir bez laika kontroles. Dalība – bez maksas, reģistrējoties: beactive.lv/pargajiens.

    #BeActive taku izaicinājums

    Sadarbībā ar aktīvās atpūtas profesionāļiem no PostNos, Eiropas Sporta nedēļas ietvaros pieejami arī 12 bezmaksas taku maršruti visā Latvijā. Līdz 31. oktobrim izejot trīs no tiem, iespējams laimēt ceļojumu uz Gruziju un citas pārsteiguma balvas, tajā skaitā telti un piepūšamo SUP dēli iesācējam.
    Maršruti pieejami Kolkas, Jaunpils, Lubānas, Rendas, Ogres, Ēdoles, Raganas, Pāvilostas, Tūjas, Cēsu, Gaujienas un Mērsraga apkārtnē. Vieglākie būs pa spēkam arī ģimenēm ar bērniem un senioriem – tie ir līdz 14 km gari un aizņems 3 vai 4 stundas. Rūdītākajiem – 25 līdz 35 km gari maršruti, kuros jāpavada būtu piecas un vairāk stundas. Maršrutus un noteikumus meklē: http://www.beactive.lv/takas.

    Zini! Visi pārgājieni ir apļveida – kur sāksi, tur arī gājienu beigsi.

    Un, lūk, arī, piemēram, pārgājieni, kas būs pa spēkam senioriem:

    • Atklāj Kolku – 11  km. Pārgājiena laikā var redzēt abas jūras, uzkāpt skatu tornī.
    • Lubānas purvs – 13 km. Iespēja iepazīt purvu, pašiem esot uz drošas takas, apskatīt unikālo Teirumnieku ezeru, migrējošos putnus, lielāko iekšzemes mitrāju Latvijā.
    • Raganas vella ducis –13 km. Pārgājiens ar, iespējams, skaistāko skatu uz Gauju. Maršruts pilns ar daudziem jaunatklājumiem, tiltiņiem un laipām.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē