• Par vīrieša nosišanu Daugavpilī aizturētas trīs personas

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Aizvadītās nedēļas nogalē par kāda vīrieša nosišanu Daugavpilī aizturētas trīs personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

    Piektdien, 5.novembrī, pēc plkst.7 likumsargi saņēmuši informāciju, ka daudzdzīvokļu mājas kāpņutelpā Daugavpilī atrasts vīrieša līķis. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts 1978.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

    Plašu operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā tajā pašā dienā tika atrastas personas, kuras, iespējams, ir saistītas ar noziegumu. Kursīte uzsvēra, ka 1976., 1979. un 1990.gadā dzimuši vīrieši ne tikai mēģināja slēpties no policijas, bet arī slēpa nozieguma pēdas.

    Veicot izmeklēšanas darbības, policijai izdevās noskaidrot, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp cietušo un vienu no aizturētajām personām izcēlās konflikts un 1978.gadā dzimušajam vīrietim tika nodarīti tīši smagi miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās nāve.

    Vienam no aizturētajiem – iespējamajai vainīgajai personai – tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Pārējām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

    Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 125.panta 3.daļu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

    Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē