• Palielinātas valsts nodevas par medībām

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    12. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    No šī gada 1. janvāra palielinātas valsts nodevu likmes par Valsts meža dienesta (VMD) sniegtajiem pakalpojumiem saistībā ar medību darbībām.

    Nodeva par mednieka sezonas kartes izsniegšanu ir 30 eiro, bet vecuma un izdienas pensionāriem, personām ar pirmās, otrās vai trešās invaliditātes grupu – 15 eiro. Par medību atļaujas izsniegšanu jebkura dzimuma un vecuma aļņa, tai skaitā aļņu buļļa un staltbriežu buļļa, nomedīšanai likme ir 15 eiro, bet staltbriežu govs vai teļa, aļņu govs vai teļa, medņa, rubeņa un vilka nomedīšanai – 7,50 eiro. VMD arī norāda, ka līdz 31. martam mednieka sezonas kartes iegādei vēl būs spēkā iepriekšējās valsts nodevu likmes. Sezonas kartei bez atvieglojumiem – 14,23 eiro, bet ar atvieglojumiem – 4,27 eiro.

    Dienestā atzīmē, ka valsts nodevu apmērs par medību darbībām nav mainīts kopš 2004. gada, un pakalpojumu faktiskās izmaksas vairākas reizes pārsniedz valsts nodevu līdzšinējos apjomus.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē