• Pagarina skolēnu rudens brīvlaiku; vairums vēlāk mācīsies attālināti

    Skola
    Ziņu aģentūra LETA
    18. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Visiem skolēniem, kuriem patlaban ir sācies rudens brīvlaiks, tas tiks pagarinās par vienu nedēļu, savukārt no 1.novembra mācības klātienē atsāks 1.-3.klašu skolēni, visi pārējie skolēni līdz 15.novembrim mācīsies attālināti, par Krīzes vadības padomes sēdē panākto vienošanos aģentūru LETA informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

    Ministre atzina, ka diskusijas par izglītības iestāžu darbu bijušas ļoti smagas. Sākotnēji bijis plānots attālinātu mācību procesu noteikt piecas nedēļas, taču izdevies vienoties, ka par vienu nedēļu tiek pagarināts rudens brīvlaiks un jau no 1.novembra 1.-3.klašu skolēni varēs mācīties klātienē.

    Šajā vecumposmā bērniem trūkst prasmju patstāvīgi mācīties attālināti, par ko izglītības darbinieki pārliecinājušies pagājušajā mācību gadā.

    Pirmsskolas izglītības iestādēs līdz 15.novembrim strādās dežūrgrupas un valdība aicinās visus vecākus, kuri vien to var, bērnus uz bērnudārzu nevest, sacīja ministre.

    Pēc 15.novembra klātienes mācības atsāks visi pārējie skolēni.

    Muižniece nepieļauj, ka pēc 15.novembra varētu tikt pagarināts attālināts mācību process. «Es saprotu medicīnas darbinieku noslodzi, taču pēc 15. novembra vairāk nepieļaušu situāciju, ka bērni tiek sodīti par pieaugušo cilvēku neizdarībām, kuru dēļ viņiem jau otro mācību gadu ir ierobežotas iespējas mācīties klātienē,» uzsvēra ministre.

    Viņa piebilda, ka pagājušajā mācību gadā Latvijas skolēni visilgāk mācījās attālināti, salīdzinot ar skolēniem citās Eiropas Savienības valstīs. Arī Lietuvā pašlaik lemts pagarināt par vienu nedēļu mācību gadu, kamēr Igaunijā mācības turpināsies klātienē neskatoties uz to, ka epidemioloģiskā situācija abās kaimiņvalstīs ir līdzīga.

    Ministre neizslēdz iespēju, ka šo mācību gadu nāksies pagarināt līdz Jāņiem.

    Viņa informēja, ka Izglītības un zinātnes ministrija gatavos pieprasījumu, lai kompensētu to skolotāju papildus ieguldīto darbu, kuri līdz 15.novembrim strādās attālināti. Viņa atzinīgi vērtēja skolu administrācijas paveikto darbu, organizējot skolēnu testēšanu.

    Kā vēstīts, no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais «lokdauns», pēc Krīzes vadības padomes (KVP) pirmdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Viņš minēja, ka «lokdauna» jeb «mājsēdes» laikā ciet būs teju visi veikali, izklaides iespējas un citi pakalpojumi, kā arī skolas. Vienlaikus lēmums vēl būs jāapstiprina arī Ministru kabineta sēdē.

    Kariņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo Latvijā ir pārāk neliels vakcinācijas aptveres rādītājs. «Daudziem tas var šķist nesaprotami, kāpēc mums ir tā, bet Dānijā un Īrijā citādi. Iemesls ir tāds, ka vakcinēšanās process nav izdevies, kā tas bija iecerēts,» sacīja Kariņš.

    Latvija ir pirmajā vietā pasaulē saslimstības ar Covid-19 tempā. Pēdējā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits palielinājies par 49%, salīdzinot ar saslimstību nedēļu iepriekš. Divu nedēļu Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedzis 1266,4, kas ir divas reizes lielāks nekā otrā viļņa maksimums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē