• «Ošukalns» zāģētavas darbības atjaunošanai varētu būt nepieciešams pusgads

    Karjera un bizness
    Ziņu aģentūra LETA
    16. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: osukalns.lv
    Mežizstrādes, kokapstrādes un ceļu būves uzņēmuma SIA «Ošukalns» zāģētavas darbības atjaunošanai varētu būt nepieciešams pusgads, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un Jēkabpils novada domes deputāts Aigars Nitišs (LZP).

    Uzņēmumā norāda, ka plūdu rezultātā pārtraukta darbība gandrīz visā uzņēmuma teritorijā Jēkabpilī, Bebru ielā, bet visplašāk cietusi zāģētavas un taras sagatavju nozare. Šo nozaru darbība uzņēmumā ir pilnībā apturēta, savukārt pārējās nozares darbību turpina pilnvērtīgā vai daļējā režīmā.

    Nitišs stāstīja, ka tādas nozares kā ceļu būve vai mežizstrāde plūdi ietekmē mazāk, bet, tā kā applūda uzņēmuma biroja telpas, bija nepieciešams pārcelt darbību uz citām telpām, lai nodrošinātu administratīvos procesus. Daļa uzņēmuma nozaru, kā arī administrācija un ceļu būves administratīvā daļa pārceltas uz telpām Mālu ielā.

    Vienlaikus Nitišs norādīja, ka ūdens līmenis samazinājies par 30 līdz 40 centimetriem. Patlaban uzņēmuma teritorijā norisinās intensīvs darbs pie ūdens atsūknēšanas un plūdu radīto seku likvidēšanas.

    «Pašlaik mēģinām sakopt teritoriju, viss ir aizgājis, baļķi aizplūduši. Mēģinām vākt un kārtot kopā visu, ko varam un gaidīt, kad nokritīsies ūdens, lai tiekam pie iekārtu apzināšanas, detaļu pasūtīšanas un sapratnes kas un kā,» atzina Nitišs.

    Vienlaikus viņš norādīja, ka zāģbaļķiem ūdens lielus postījumus nebūs nodarījis, bet gatavā produkcija būs jāizvērtē vai tā būs jāpāržāvē un vai būs derīga tālākai pārstrādei vai nē. Tikmēr lielākās bažas uzņēmumā ir par iekārtu stāvokli.

    Nitišs paredz, ka process, kamēr noiet ūdens, tiek izžāvētas iekārtas, kā arī pasūtītas un piegādātas detaļas varētu aizņemt pusgadu. Tikmēr «Ošukalna» vadība plāno griezties pie nozares uzņēmumiem pēc palīdzības un ņemt pakalpojumus, kā arī veidot sadarbību, lai varētu procesus aizvietot.

    Uz jautājumu vai uzņēmums bija piemēroti apdrošināts, Nitišs atbildēja, ka viss uzņēmums un uzņēmuma manta apdrošināta nav. Viņš norādīja, ka šāds plūdu risks nebija iedomājams, un nebija noticis pēdējos 40 gadus. Uzņēmuma teritorijā ir birojs, serviss, veikals, noliktavas un vairākas darbnīcas. «Uzņēmums liels, telpu daudz, bet tikai dažas palikšanas neskartas,» pauda Nitišs, atzīmējot, ka apdrošinātas ir tikai atsevišķas lietas un krājumi.

    Vienlaikus viņš pateicās darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi iesaistījušies un darbojošies, kā arī visiem, kas nākuši uzņēmumam talkā.

    Jau ziņots, ka «Ošukalns» 2021.gadā strādāja ar 67,003 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 61,3% – līdz 4,353 miljoniem eiro. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 18 504 eiro. «Ošukalns» vienādās daļās pieder Ilzei Nitišai, Aldim Bukam un Ivaram Dāboliņam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē