• Ostins: ASV vēlas novājinātu Krieviju

    Karš
    LETA--AFP
    25. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    ASV vēlas novājinātu Krieviju, lai tā nevarētu atkal kādam uzbrukt, pēc vizītes Kijivā pirmdien paziņojis ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins, paužot pārliecību, ka ar īstajiem ieročiem ukraiņi karu uzvarēs.

    «Pirmais solis uzvarā ir ticība, ka vari uzvarēt, un viņi (ukraiņi) tic, ka varam uzvarēt,» Ostins sacīja žurnālistiem, atgriežoties no vizītes Kijivā, kur viņš viesojās kopā ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu.

    «Ticam, ka varam uzvarēt, viņi var uzvarēt, ja viņiem būs īstais ekipējums, īstais atbalsts,» piebilda ASV aizsardzības ministrs.

    «Mēs vēlamies redzēt novājinātu Krieviju, lai tā vairs nevarētu izdarīt to, ko ir darījusi, iebrūkot Ukrainā,» uzsvēra Ostins.

    «Krievija jau ir zaudējusi lielu daļu militāro spēju un, godīgi sakot, daudz savu karavīru, un mēs vēlamies redzēt, ka viņi nevar ātri atjaunot šīs spējas,» norāda Ostins.

    Jau vēstīts, ka Blinkens un Ostins ir pirmās augsta ranga ASV amatpersonas, kuras apmeklējušas Ukrainu kopš Krievijas jaunā iebrukuma sākuma 24.februārī.

    Blinkens un Ostins apliecināja solidaritāti Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim un solīja tiešu un netiešu militāro palīdzību vēl vairāk nekā 700 miljonu ASV dolāru (647 miljonu eiro) apmērā, 300 miljonus atvēlot ieroču iegādei.

    ASV sniegs finansiālu palīdzību arī Ukrainas kaimiņvalstīm, kam nepieciešams atjaunot savu arsenālu pēc ieroču nosūtīšanas Ukrainai.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē