• Ostapenko uzvar Dubaijas «WTA 500» sērijas turnīrā

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    19. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jimmie48/WTA
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien svinēja uzvaru Dubaijas «WTA 500» sērijas turnīra finālā, uzvarot savu piekto turnīru WTA vienspēļu sacensībās.

    Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 21.vietu, finālā ar 6–0, 6–4 pieveica 

    Krievijas tenisisti Veroniku Kudermetovu, kura WTA rangā atrodas 31.pozīcijā.

    Pirmais sets noritēja «vienos vārtos». Ar savu servi Ostapenko divus pirmos geimus vinnēja «sausā», bet pretiniece zaudēja visus trīs savas serves geimus setā, divreiz, Ostapenko izmantojot jau pirmo iespēju, vienreiz otro.

    Otrajā setā Ostapenko zaudēja jau pirmo geimu, pašai servējot. Pretiniecei pietika ar pirmo no divām breikbumbām, lai uzvarētu geimā.

    Atspēlējās Kudermetova ceturtajā geimā, reallizējot otro breikbumbu.

    Pēc astotā geima vadībā ar 5–3 jau izvirzījās Latvijas tenisiste, taču pēc Ostapenko sitiena autā no neērtās puses Kudermetova panāca 4–5.

    Desmitajā geimā pirmo mačbumbu Kudermetova ar teicamu servi atspēlēja, bet nākamās divās izspēlēs labāka bija Ostapenko. Vispirms viņa tika pie otrās mačbumbas pēc pretinieces otrās serves, bet pēc tam Kudermetova izspēlē no ērtās puses nespēja bumbiņu sabūt pāri tīklam.

    Kudermetova finālā labāk servēja (trīs «eisi», kamēr Ostapenko tas neizdevās ne reizi), taču arī vairāk sakrāja dubultkļūdu (2:0).

    Kopumā Ostapenko gan nedaudz precīzāk servēja pirmo servi (trāpīti 47,8% pret 43,4% Kudermetovai), guva vairāk punktu ar pirmo (63,6%:47,8%) un otro (58,3%:36,7%) servi.

    Kudermetova realizēja abas breikpunkta iespējas, taču pati deva pretiniecei deviņas, no kurām Ostapenko realizēja sešas.

    Mačā Latvijas tenisiste uzvarēja 59 no 99 izspēlēm.

    «Vakar jutos nogurušāka, taču šodien jūtos ļoti labi un gaidu otru finālu,» par lielo slodzi turnīrā, nokļūstot līdz finālam gan vienspēlē, gan dubultspēlē, uzreiz pēc spēles kortā teica Ostapenko.

    Abas tenisistes iepriekš savā starpā nebija tikušās.

    Pirmajā kārtā Ostapenko Dubaijā ar 6–1, 6–2 sagrāva ASV tenisisti Sofiju Keninu (WTA 90.), otrajā ar 4–6, 6–1, 7–6 (7:4) pieveica turnīra sesto raketi polieti Igu Švjonteku (WTA 9.), ceturtdaļfinālā vairāk nekā divu ar pusi stundu garā cīņā Latvijas tenisiste ar 5–7, 7–5, 7–6 (11:9) uzvarēja čehieti Petru Kvitovu, bet pusfinālā ar 2–6, 7–6 (7:0), 6–0 – Rumānijas tenisisti Simonu Halepu.

    Kudermetova Dubaijā ar 6–3, 6–4 pieveica baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 17.), ar 3–6, 6–4, 6–4 – spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 7.), ar 6–2, 5–7, 6–4 – Šveices tenisisti Žilu Teihmani (WTA 35.) un pusfinālā uzvarēja bez cīņas, jo viņas pretiniece Markēta Vondroušova no Čehijas (WTA 38.) nespēja doties laukumā.

    Ostapenko sezonu sāka «WTA 500» turnīrā Sidnejā, kur pirmajā kārtā atzina pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētājas spānietes Paulas Badosas pārākumu. Pēc tam Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās pasaules ranga ceturtajam numuram čehietei Barborai Krejčīkovai, bet pagājušajā nedēļā tika līdz Sanktpēterburgas «WTA 500» sērijas turnīra pusfinālam, kur piekāpās Igaunijas tenisistei Anetei Kontaveitai.

    Kudermetova šajā sezonā līdz šim veiksmīgāko turnīru aizvadīja janvāra sākumā, Melburnas «WTA 250» sērijas turnīrā tiekot līdz finālam, kur ar 2–6, 3–6 zaudēja Halepai. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tika līdz trešajai kārtai, bet Sanktpēterburgā trijos setos piekāpās pirmajā cīņā pret šveicieti Belindu Benčiču.

    Ostapenko Dubaijas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, otro kārtu sasniedzot vien pagājušajā gadā. Savukārt Kudermetova turnīrā Dubaijā piedalās ceturto reizi, 2020.gadā izcīnot uzvaru trijās kvalifikācijas spēlēs un uzvarot pirmās kārtas cīņu pamatturnīrā.

    Latvijas tenisiste tagad karjerā izcīnījusi piecus WTA turnīru uzvarētājas titulus, kamēr viņas pretiniece triumfējusi vienā turnīrā

    Par uzvaru Dubaijas turnīrā Ostapenko nopelnīja 470 ranga punktus.

    Ierasti Latvijas pirmā rakete startē arī dubultspēlē, kur viņas un Ukrainas tenisistes Ļudmilas Kičenokas duets pirmajā kārtā ar 6–3, 6–4 pieveica citu neizsēto duetu, kurā startēja britu sportiste Īdena Silva un Beļģiju pārstāvošā Kimberlija Cimmermane. Ceturtdien Ostapenko/Kičenoka ceturtdaļfinālā ar 6–0, 6–1 pieveica japānieti Enu Šibaharu un ķīnieti Šuai Džanu, kuras bija sacensību galvenās favorītes. Savukārt piektdien pusfinālā viņas ar 2–6, 6–2, 10:7 pieveica čehieti Luciji Hradečku un indieti Saniju Mirzu.

    Arī šeit Ostapenko jau nopelnījusi 305 dubultspēļu ranga punktus, un arī šajā finālā viņa sestdien tiksies ar Kudermetovu, kas spēlē kopā ar Beļģijas tenisisti Elīzi Mertensu. Pretinieces sacensībās izsētas ar otro numuru un pusfinālā ar 6–3, 7–5 pieveica Jifaņu Sjui un Džaosjuaņu Janu no Ķīnas.

    Dubaijas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 19.februārim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē