• Ostapenko Tallinas «WTA 250» turnīra pirmajā kārtā trīs setos zaudē Kanepi

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā «WTA 250» sērijas turnīra pirmajā spēlē trīs setu cīņā atzina Igaunijas tenisistes Kaijas Kanepi pārākumu.

    Ar piekto numuru turnīrā izsētā Ostapenko (WTA 17.) ar 6–4, 4–6, 0–6 pirmajā kārtā piekāpās 37 gadus vecajai mājiniecei Kanepi (WTA 32.).

    Pirmā seta sākumā abas tenisistes spēlēja līdzīgi, taču turpinājumā igauniete spēja uzvarēt trīs geimos pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4–2. Ostapenko, uzvarot četros nākamajos geimos, atguva vadību un uzvarēja setā ar 6–4.

    Tikmēr otrajā setā iniciatīvu pārņēma Kanepi un bija pārāka pirmajos piecos geimos pēc kārtas. 

    Pēc piektā geima Ostapenko pieprasīja medicīnisko palīdzību, un mediķi pie viņas pavadīja ilgāku laiku, izmērot arī asinsspiedienu. Pēc tam Latvijas tenisiste atgriezās spēlē, garā izspēlē uzvarot sestajā geimā, kam sekoja panākums vēl trīs geimos pēc kārtas. 

    Desmitajā geimā igauniete ātri panāca 40:0 un turpinājumā, izmantojot trešo setbumbu, guva uzvaru otrajā setā ar 6–4.

    Izšķirošajā setā pārliecinoši spēlēja Kanepti, uzvarot sešos geimos pēc kārtas un nodrošinot vietu turnīra otrajā kārtā, kurā tiksies ar ASV tenisisti Annu Li (WTA 62.).

    Latvijas tenisiste iepriekšējā nedēļā tika līdz Seulas «WTA 250» sērijas turnīra finālam, kur piekāpās neitrālajai sportistei Jekaterinai Aleksandrovai, kamēr Kanepi nav devusies kortos kopš «US Open».

    Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas «WTA 500» sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā. 

    Kanepi šosezon tika līdz ceturtdaļfinālam Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs, kur piekāpās pašreizējai pasaules ranga līderei polietei Igai Švjontekai. Maija pirmajā pusē viņa iekļuva Parīzes «WTA 125» sērijas sacensību pusfinālā, bet «Roland Garros» kortos nokļuva līdz trešajai kārtai. Vēl igaunietes kontā ir fināls augusta sākumā Vašingtonas «WTA 250» sērijas sacensībās, bet ASV atklātajā čempionātā viņa cieta zaudējumu otrajā kārtā.

    Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 45 aizvadītajām spēlēm, kamēr viņas pretiniece 41 mačā svinējusi 26 uzvaras.

    Dubultspēļu turnīrā Ostapenko šoreiz nepiedalās.

    Jau vēstīts, ka turnīra kvalifikācijā piedalījās Latvijas tenisiste Daniela Vismane, kura pirmajā kārtā zaudēja kvalifikācijā ar otro numuru izliktajai šveicietei Viktorijai Golubičai (WTA 90.).

    Otrdien Vismane pārī ar Grieķijas sportisti Valentini Grammatikopulu piedzīvoja zaudējumu arī dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, abos sacensību veidos nopelnot pa vienam pasaules ranga punktam.

    Turnīrs telpās uz cietā seguma ilgs līdz 2.oktobrim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē