• Ostapenko aizvada Gvadalaharas «WTA 1000» turnīra pirmās kārtas spēli

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    18. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Meksikā notiekošajā Gvadalaharas «WTA 1000» turnīrā pirmajā kārtā tiksies ar Lorenu Deivisu no ASV.

    Spēles sākums paredzēts plkst.19.00 pēc Latvijas laika un tā norisināsies otrajā lielākajā kortā – «Grandstand Caliente».

    Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar 12.numuru, jaunajā WTA rangā ieņem 23.pozīciju, bet Deivisa ir 89.vietā. Tenisistes savā starpā tikušās četras reizes, divas uzvaras svinot Latvijas tenisistei, vienu – amerikānietei, bet reizi pie rezultāta 1–1 Ostapenko traumas dēļ maču nepabeidza.

    Pēdējo reizi abas tikās šī gada maijā Romas «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā un pārāka ar 6–2, 6–3 bija Deivisa.

    Lai iekļūtu Gvadalaharas sacensību pamatturnīrā Deivisai nācās pārvarēt divas kārtas kvalifikācijā, kur ar 6–2, 6–4 tikai pārspēta tautiete Betānija Mateka-Sandsa (WTA rangā neatrodas) un ar 6–4, 6–1 japāniete Nao Hibino (WTA 148.).

    Mača uzvarētāja otrajām kārtā spēlēs ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 443.) vai kvalifikāciju pārvarējušo Keilu Deju (WTA 194.) no ASV.

    Šīs WTA tūrē ir pēdējās sacensības pirms sezonas noslēguma turnīra jeb «WTA Finals».

    Ostapenko sezonas rangā šobrīd ieņem 19.vietu un viņai ir niecīgas izredzes kvalificēties noslēguma turnīra vienspēlēm. Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas tenisiste kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku garantējušas vietu «WTA Finals» dubultspēļu sacensībās.

    Iepriekšējais turnīrs Ostapenko bija mēneša sākumā notikušās Ostravas «WTA 500» sacensības, kurās viņa apstājās pirmajā kārtā.

    Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas «WTA 500» sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā. Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 47 aizvadītajām spēlēm.

    Turnīrs Gvadalaharā norisinās ārā uz cietā seguma kortiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē