• Okupanti Ukrainā aiztur bērnus – vecākiem jāiet karot Krievijas pusē, lai bērnus atbrīvotu

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    22. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Krievu iebrucēji okupētajā Luhanskā aiztur 14–18 gadus vecus bērnus un apmaiņā pret viņu atbrīvošanu pieprasa kādam ģimenes loceklim doties uz fronti, lai cīnītos okupantu pusē, pirmdien paziņoja Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

    «Luhanskas iedzīvotāji ziņo par daudziem 14 līdz 18 gadiem vecu bērnu pazušanas gadījumiem. Viņi tiek aizturēti identitātes noskaidrošanai. Procedūra ilgst nevis 72 stundas, kā ierasts, bet līdz brīdim, kad pēc bērna ierodas tēvs vai brālis, kuram tiek dota izvēle: ja ne bērns, tad kurš viņa vietā dosies uz fronti,» ziņapmaiņas platformā «Telegram» raksta Haidajs.

    Viņš pavēstīja, ka okupanti turpina nodarboties ar reģiona civiliedzīvotāju piespiedu mobilizāciju un sāk karam gatavot pusaudžus.

    «Tā Bilovodskas rajonā Novoderkulas ciema dibināšanas 225.gadadienas dienā notika 30 skolas vecuma bērnu svinīga zvēresta nodošana un uzņemšana militāri patriotiskajā kustībā «Jaunā gvarde». Vai viņi saprata notikušā turpmākās sekas? Diez vai. Vecāki, vai drīzāk mātes, – varbūt. Bet viņi palaida bērnus uz pasākumu un bez ierunām vēroja absurdu, kas nes nāvi," raksta Haidajs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē