• Ogres novada pašvaldība maksās 100 eiro pabalstu par pirmā bērna piedzimšanu

    Bērna piedzimšana
    Ziņu aģentūra LETA
    15. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No 2022.gada 1.janvāra Ogres novada pašvaldība par pirmā bērna piedzimšanu tiks maksāts 100 eiro vienreizējs pabalsts, liecina Ogres novada domes sēdes lēmums.

    Par otra bērna piedzimšanu mājsaimniecībai izmaksās 200 eiro, par trešo un katru nākamo bērnu – 300 eiro.

    Pabalstu mājsaimniecība saņems ar nosacījumu, ka bērna dzīvesvieta ir deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā, vismaz viena bērna vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Ogres novadā pabalsta pieprasīšanas dienā un vismaz sešus mēnešus pēc kārtas līdz bērna piedzimšanas dienai.

    Nosacījumu par dzīvesvietas deklarēšanas termiņu sešus mēnešus pirms bērna piedzimšanas nepiemēro, ja mājsaimniecība iegādājusies nekustamo īpašumu Ogres novadā ar nolūku tajā pastāvīgi dzīvot.

    Bērnam un vismaz vienam no vecākiem jādzīvo vienā mājsaimniecībā Ogres novada administratīvajā teritorijā.

    Bērna vecāks pabalstu varēs pieprasīt, iesniedzot rakstisku iesniegumu Ogres novada Sociālajā dienestā vai tuvākajā Pašvaldības klientu apkalpošanas centrā vai valsts pārvaldes vienotajā klientu apkalpošanas centrā, kā arī nosūtot iesniegumu Sociālajam dienestam pa pastu vai elektroniski – nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu Sociālajam dienestam uz elektroniskā pasta adresi [email protected], kā arī izmantojot e-pakalpojumu Iesniegums iestādei portālā www.latvija.lv.

    Saskaņā ar likuma Par pašvaldībām 45. pantu saistošie noteikumi Par vienreizēju pabalstu mājsaimniecībai sakarā ar bērna piedzimšanu ir nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) atzinuma sniegšanai, pēc VARAM pozitīva atzinuma saņemšanas tie tiks publicēti un stāsies spēkā 2022.gada 1.janvārī, šajā datumā zaudēs spēku vēsturiskajos novados pašlaik spēkā esošie saistošie noteikumi.

    Līdz šim spēkā esošie saistošie noteikumi, kuri tika piemēroti vēsturisko Ogres, Ikšķiles Ķeguma un Lielvārdes novadu administratīvajās teritorijās, noteica atšķirīgus bērna piedzimšanas pabalstu apmērus.

    Jāņem vērā, ka bērna piedzimšanas pabalsts nav uzskatāms par sociālo palīdzību Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma izpratnē un tā saņemšana nav saistīta ar pabalsta saņēmēja ienākumu un īpašumu izvērtēšanu. Bērna piedzimšanas pabalsts ir vēsturisko Ogres, Ķeguma, Ikšķiles un Lielvārdes novadu pašvaldību brīvprātīgā iniciatīva minēto pašvaldību administratīvo teritoriju iedzīvotāju interesēs.

    Jaunajos saistošajos noteikumos bērna aizbildnis vairs nav paredzēts kā bērna piedzimšanas pabalsta saņēmējs, jo Ogres novada pašvaldības pabalsts aizbildnim pie bērna nodošanas aizbildnībā tiks reglamentēts atsevišķos saistošajos noteikumos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē