• «Nestle» taisnojas par darbības turpināšanu Krievijā

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    8. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: world.openfoodfacts.org
    Šveicē bāzētā pārtikas preču starptautiskā konglomerāta «Nestle» vadītājs Marks Šneiders taisnojies par uzņēmuma darbības saglabāšanu Krievijā, norādot, ka piekļuve pārtikas produktiem, tai skaitā mazuļu pārtikai, ir pamattiesības pat kara laikā.

    Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis martā uzrunā, kas tika translēta mītiņā pie Šveices parlamenta Bernē, mudināja Šveices uzņēmumus apturēt darbu Krievijā un nosodīja firmas, kas turpina biznesu Krievijā, neraugoties uz Krievijas agresiju un kara noziegumiem.

    Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī «Nestle» apturējusi investīcijas Krievijā, kā arī vairāku produktu, tai skaitā «Nespresso» kafijas kapsulu un «San Pellegrino» minerālūdens piegādes.

    Sākotnēji uzņēmums turpināja Krievijai piegādāt pamata pārtikas preces, kā arī mājdzīvnieku barību, taču pēc aktīvistu izdarītā spiediena šīs piegādes samazinātas vien līdz tādām būtiskām precēm kā mazuļu pārtikai un uzturproduktiem.

    «Mūsu prioritāte ir nodrošināt pamata pārtikas preču un uzturproduktu piegādes tur, kur tās ir nepieciešamas,» videouzrunā kompānijas akcionāriem sacīja Šneiders.

    Viņš atzina, ka uzņēmums saskaras ar kritiku par tā darbības turpināšanu Krievijā.

    «Taču pat kara laikā mēs esam pārliecināti, ka vērtības un vispārējie principi būtu jāturpina piemērot,» uzsvēra Šneiders.

    Viņš arī skaidroja, ka uzņēmums Krievijā neplāno gūt peļņu, un visi valstī gūtie ienākumi tiks ziedoti humānās palīdzības organizācijām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē