• Nedēļas nogalē saglabāsies saulains laiks

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    19. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies, prognozē sinoptiķi.

    Mākoņu būs maz, svētdienas pēcpusdienā to kļūs vairāk, nav gaidāmi nokrišņi. Vējš lēni pūtīs no austrumiem un ziemeļiem, pēcpusdienās gaidāma mērena jūras brīze.

    Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs starp nulli un +10 grādiem, pēcpusdienās gaiss iesils līdz +18..+23 grādiem, vietām piekrastē temperatūra nepārsniegs +15 grādus.

    Sagaidāms, ka nākamās nedēļas sākumā vietām valsts austrumu daļā līs un dārdēs pērkons, bet nedēļas vidū gaisa temperatūra Latvijā var sasniegt +25 grādus.

    Maija beigās un jūnija sākumā iespējamas krasākas gaisa temperatūras svārstības – vēsākus un lietainākus periodus varētu nomainīt saulainākas un karstākas dienas.

    Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka valsts rietumu un centrālajā daļā, tai skaitā Rīgā, ir augsta ugunsbīstamība mežos.

    Ultravioletā starojuma intensitāte ir vidēji augsta. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15. Bez aizsargkrēma vēlams sauļoties tikai no rīta vai pievakarē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē