• NBS rezerves pulkvedis Rajevs: Karš notiek pēc ukraiņu noteikumiem

    Igors Rajevs
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pēdējās dienās saņemtas ziņas, ka Krievijas okupantu armija pārsviež savus spēkus un koncentrē tos Ukrainas austrumu rajonos – Doņeckā un Luhanskā. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis un militārais analītiķis Igors Rajevs ik vakara TV24 speciālizlaidumā skaidro, kuri no spēkiem ir labākā pozīcijā Ukrainas austrumos.

    “Labākā situācijā šinī gadījumā ir Ukraina,” saka I. Rajevs. Ņemot vērā, ka Ukrainas spēkiem ir iekšējā valsts aizsardzības līnija, bet krievu spēkiem ārējā, tas varot dot ukraiņiem priekšrocības.

    “Tas, kurš ir iekšējā aizsardzības līnijā, viņiem vienmēr ir priekšrocības – vieglāk pārsviest savus spēkus no viena flanga uz otru un uz priekšu – jāveic mazākas distances un to iespējams izdarīt ātrāk,” skaidro I. Rajevs, kurš izskatāmi kartē parādā, ka krievu armijai pārsviest savus spēkus prasa daudz lielāku laiku un attālumu, “vienīgais mīnuss – mums jāatceras, ka krieviem ir pārākums gaisā un viņi var iznīcināt kolonnas, kas pārvietojas no Kijivas un Rietumukrainas.”

    Kā norāda militārais analītiķis, ukraiņu spēki, kuri dodas pastiprināt savu austrumu grupējumu, nonākot atklātā teritorijā un bez pretgaisa aizsardzības vairoga, kļūst par vieglu okupantu mērķi.

    “Patiesībā, lai cik tas nebūtu paradoksāli, karš notiek pēc ukraiņu noteikumiem. Neskatoties uz to, ka krieviem pieder iniciatīva un viņi visu laiku ir uzbrūkošā daļa.

    Pirmais “urrā” plāns izgāzās, otrais plāns “mēs ātri pārgrupēsim un nospiedīsim” arī nav izdevies un tagad ir viņu trešais plāns – spēku koncentrācija un uzbrukums Doņetskai.

    Ukraina visu laiku pieturējās pie sava plāna. Viņi izveidoja aizsardzības pozīcijas pa visu perimetru ar atbalsta punktiem lielajās pilsētās un tur krievu armija arī iestrēga,” skaidro NBS rezerves pulkvedis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē