• Mūrniece: Putina Krievija ir apliecinājusi savas impēriskās ambīcijas

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    27. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Putina Krievija ir apliecinājusi savas impēriskās ambīcijas, ar savu agresīvo uzvedību radot paaugstinātu starptautisko spriedzi, šodien Saeimas ikgadējās ārlietu debatēs uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

    Izvirzot ultimatīvas prasības NATO, Krievija atklāti cenšas graut rietumu demokrātiju un alianses principus, vērsa uzmanību Saeimas priekšsēdētāja. Mūrniece norādīja, ka NATO un rietumu demokrātiskās valstis aicina risināt Krievijas pašas radīto krīzi, koncentrējot ievērojamu, neizskaidrojumu un neattaisnojamu militāro klātbūtni Ukrainā – Krimā un Ukrainas austrumos – un pie Ukrainas robežām.

    Rietumu un mūsu pieejas pamatā attiecībā uz Krieviju ir nemainīga pieeja – spēcīga atturēšana un aizsardzība savienojumā ar jēgpilnu dialogu, pauda politiķe. Mūrniece akcentēja, ka Krievijas agresijai un dezinformācijai pretī liekama plaša spektra preventīva aizsardzība, NATO sabiedroto vienotība un solidaritāte.

    Saeimas priekšsēdētāja pateicās vairākām NATO valstīm, kuru karavīri atrodas Latvijā un mūsu reģionā, par viņu sniegto ieguldījumu drošības stiprināšanā.

    Mūrniece pateicās arī pērn mūžībā aizgājušajam diplomātam, Saeimas deputātam Ojāram Ērikam Kalniņam par viņa neatveramo ieguldījumu diplomātijā, aizstāvot Latvijas interesēs.

    Mūrniece uzsvēra ārlietu jomas nozīmi labklājības veicināšanā un pateicās ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) un Ārlietu ministrijai par vispatveroša ārlietu ziņojuma sagatavošanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē