• Mūrniece: Politiķiem jāspēj vairāk iedziļināties sabiedrībai svarīgos jautājumos

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    28. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Politiķiem ir jāsniedz sabiedrībai vairāk labi sagatavotas informācijas, jāspēj vairāk iedziļināties sabiedrībai svarīgos jautājumos un, protams, jāapliecina spēja mainīties, ceturtdien Latvijas Nacionālajā teātrī atklājot svinīgo koncertu «Turpinājums. Mūsu balsis», kas veltīts Saeimas simtgadei, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

    Saeimas spīkere pauda, ka «Saeimas deputātu uzdevums ir pildīt ne tikai savu primāro uzdevumu – būt likumdevējam -, bet skatīties daudz plašāk – kā valsti darīt arvien stiprāku un kā attaisnot pilsoņu uzticēto mandātu. Savukārt sabiedrībai biežāk jāatceras, ka tās līdzdalībai ir būtiska loma politikas veidošanā,» sacīja Mūrniece.

    «Komunikācijas veids un komunikācijas līdzekļi var mainīties līdzi laikam, taču saturs vienmēr paliks svarīgs. Un vērtības – vissvarīgākās,» pauda Saeimas priekšsēdētāja, norādot, ka Ukrainas politikā skaidri iezīmējas līdera un tautas loma. «Briesmu brīdī visa sabiedrība saslēdzas, lai nosargātu savu valsti un demokrātiju,» uzsvēra parlamenta vadītāja.

    «Esam sanākuši kopā, lai cildinātu demokrātiju un parlamentārismu. Lai cildinātu Latvijas spēku un to, ka mūsu balsis vienmēr ir bijušas izšķirošas Latvijas liktenim. Tā tas bija, dibinot Latvijas valsti, tā tas bija, atjaunojot Latvija neatkarību, un tā tas ir šodien, veidojot Latvijas nākotni – mūsu turpinājumu. Brīvība, neatkarība, demokrātija – tās ir augstākās vērtības, kas ieliktas mūsu valsts un valsts iekārtas pamatos,» atzīmēja Mūrniece.

    Saeimas spīkere atzīmēja, ka Latvijas tautas prasība pēc demokrātijas ir vainagojusies Satversmē kā divi pirmie panti – Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika, un Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. «Šie Satversmes panti pēc sava gara nekad nevar tikt grozīti, kamēr vien pastāvēs latviešu brīvības un neatkarības griba. Politiskā griba pēc savas valsts. Mūsu valsts tiesiskās sistēmas pamati vienmēr ir balstījušies demokrātijā, lai kādus pārbaudījumus un pārrāvumus būtu nācies piedzīvot,» sacīja Mūrniece.

    Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra Satversmes spēku sakot, ka tā ir bijusi Latvijas valstiskuma balsts vissarežģītākajos laikos – cīņās par brīvību un neatkarību. Mūrniece uzsvēra ka Satversme ir tautas un valsts identitāte.

    Latvija visvairāk var lepoties ar to, ka Latvijas ļaudis, sastājoties garā paaudžu ķēdē, ir izveidojuši Latviju – to iecerējuši, dibinājuši, kopuši, zaudējuši, pēc tam atjaunojuši un noturējuši, pauda politiķe. «No nacionālās pašapziņas dzimšanas līdz demokrātiskai valsts iekārtai. No Satversmes, kas sargā Latvijas valstiskumu, līdz klātbūtnei Eiropā un NATO, kas būtiska valsts pastāvēšanai. Ikviena paaudze ir darījusi, ko spēj, lai Latvija pastāvētu,» uzsvēra Mūrniece.

    «Šodien mēs esam tie, kas strādā, lai Latvija turpinās nākamībā. Tie, kam jānotur Latvija sev, saviem bērniem un bērnu bērniem,» pauda Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka, lai noturētu savu valsti, ir vajadzīga liela koncentrēšanās, tā ir kopatbildība. «Mēs apzināmies, ka ģeopolitiskā dimensija vienmēr būs tā mēraukla, pēc kuras vērtēsim galvenos valstiskos uzdevumus. Tādēļ šodien mums ir tikai daži vissvarīgākie uzdevumi – valsts drošība, ieskaitot robežu nostiprināšanu, pilnīga enerģētiskā neatkarība no Krievijas un būtiska iekšzemes kopprodukta kāpināšana, lai mūsu cilvēki varētu dzīvot sociālā drošībā un labklājībā. Tas ir tas, uz ko mums jākoncentrējas,» uzsvēra Mūrniece.

    «Aicinu visu Latvijas sabiedrību saliedēties ap mūsu augstākajām vērtībām – brīvību, neatkarību, demokrātiju,» vēlot saules mūžu Latvijai, runas noslēgumā sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē