• Mūrniece: Jādara viss, lai Baltijas valstis būtu gatavas iespējamajai agresijai no Krievijas puses

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    11. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Leta
    Patlaban nav pamats uzskatīt, ka Krievija varētu mainīt savu agresīvo ārpolitiku, tāpēc jādara viss iespējamais, lai būtu gatavi iespējamajai agresijai no Krievijas puses, tiekoties ar Baltijas kolēģiem, norādījusi Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

    Trešdien aizsardzības ministre Ināra Mūrniece Tallinā tikās ar Igaunijas aizsardzības ministru Hanno Pevkuru un Lietuvas aizsardzības ministru Arvīdu Anušausku, aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

    «Baltijas valstu drošība ir savstarpēji saistīta gan kopīgās vēstures, gan ģeopolitisko izaicinājumu dēļ. Tikšanās Tallinā atkāroti apliecināja baltiešu ciešo sadarbību un nelokāmo apņemšanos kopā stiprināt mūsu reģiona drošību. Šobrīd nav pamats uzskatīt, ka Krievija varētu mainīt savu agresīvo ārpolitiku. Tāpēc mums ir jādara viss iespējamais, lai būtu gatavi iespējamajai agresijai no Krievijas puses,» paudusi Mūrniece.

    Tikšanās laikā Baltijas valstu aizsardzības ministri pārrunāja reģionālās drošības izaicinājumus un NATO dienaskārtības jautājumus, tostarp alianses atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu.

    Aizsardzības ministre norādījusi, ka Latvija 2023.gadā būs vadošā valsts Baltijas valstu aizsardzības sadarbībā.

    «Mūsu prioritāte – panākt, lai Baltijas valstis būtu daudz integrētākas savā aizsardzībā un spējā reaģēt uz izaicinājumiem. Tāpēc turpināsim darbu pie Baltijas valstu kopīga līguma, kas militāru draudu gadījumā ļautu Baltijas valstīm paātrināt savstarpēju palīdzības sniegšanu. Vienlaikus attīstīsim Baltijas valstu sadarbību militārajā jomā – gan stiprinot plānošanu, gan strādājot pie juridiskiem mehānismiem, gan attīstot kopīgas spējas,» uzsvērusi Mūrniece.

    Baltijas valstu aizsardzības ministri pārrunāja arī aktuālo situāciju Ukrainā saistībā ar Krievijas izvērsto karu un tā ietekmi uz reģionālo drošību, kā arī jau līdz šim sniegto un turpmāko atbalstu Ukrainai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē