• Mūrniece: ES valstu atbalsts Ukrainai pastāvīgi pieaug

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    19. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Krievijas pilna apjoma agresijas pret Ukrainu apstākļos pastāvīgi pieaug Eiropas Savienības (ES) valstu atbalsts Ukrainai, intervijā ziņu aģentūrai «Ukrinform» sacīja Latvijas Saeimas spīkere Ināra Mūrniece.

    «Es kā parlamenta vadītāja regulāri piedalos Eiropas Savienības valstu parlamentu spīkeru sapulcē. Un man bija iespēja vērot to, kā mainās ES valstu un to parlamentu vadītāju attieksme un nostāja. Šis atbalsts pastāvīgi turpina pieaugt. Pašlaik pārsvars ir to pusē, kas atbalsta Ukrainu. Un pat tās valstis, kas sākumā izteicās un rīkojās atturīgi, jau sūta jums ieročus,» stāstīja Mūrniece.

    Viņa uzsvēra, ka tas noticis, tieši pateicoties Ukrainai un ukraiņiem. «Tas ir atbalsts jūsu drosmei, jūsu mīlestībai pret Dzimteni un tam, ka jūs pašlaik stāvat mūsu kopīgo Eiropas vērtību sardzē,» teica Mūrniece.

    Viņa arī uzsvēra kā svarīgu to faktu, ka Eiropas sabiedrība pašlaik atbalsta vērtību politiku. «Tas rada motivāciju valdībām, lai tās arī atbalstītu vērtību politiku. Citādi var rasties risks, ka valdības izjutīs kārdinājumu noslīdēt atpakaļ pie reālpolitikas,» atzīmēja Latvijas Seima spīkere.

    Jau vēstīts, ka kopš Krievijas iebrukuma sākuma ES un dalībvalstis ir solidarizējušās ar Ukrainu, sniedzot tai būtisku politisko, ekonomisko, humāno un militāro palīdzību.

    ES pirmoreiz savā vēsturē sniegusi militāro palīdzību valstij, kas atrodas aktīvu kaujas darbību stāvoklī. No Eiropas Miera fonda, kuru veido ES dalībvalstu ieguldījumi, Ukraina ir saņēmusi piecas finansējuma paketes bruņojuma un militārā aprīkojuma iegādei par kopējo summu virs 2,6 miljardiem eiro. ES augstais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels ir paziņojis, ka ES sniegs Ukrainai militāru palīdzību tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē