• Muižniece piedāvā līdz 6.klasei mācības noteikt tikai klātienē

    Izglītība
    Ziņu aģentūra LETA
    20. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K) ir iesniegusi priekšlikumu grozījumiem Izglītības likumā, piedāvājot likumā noteikt, ka no 1. līdz 6.klasei mācības skolās notiek tikai klātienē.

    Izglītības likums pašlaik nosaka, ka vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas var īstenot gan klātienē, gan neklātienē un tālmācības formā.

    Regulējumu, kas ļauj visus skolniekus nosūtīt attālinātās mācībās, bija aktuāli ieviest Covid-19 pandēmijas laikā, kad Latvijā daudziem jauniešiem, tostarp mazāko klašu audzēkņiem, nācās mācīties attālināti pat mēnešiem ilgi.

    Ilgstošās attālinātās mācības radīja jautājumus, cik būtiski pasliktinājās izglītības procesa kvalitāte.

    Muižniece tagad piedāvā likumā ierakstīt, ka vecuma grupā no 1. līdz 6.klasei mācību process notiktu tikai klātienē, savukārt vispārējās pamatizglītības programmu no 7. līdz 9. klasei, kā arī vispārējās vidējās izglītības programmu īstenotu atbilstoši jau spēkā esošajam regulējumam.

    Sēdē martā Izglītības, kultūras un zinātnes komisija neatbalstīja ministres iesniegto likuma grozījumu, bet gala lēmums vēl būs jāpieņem Saeimas sēdē, kur 21.aprīlī minētā likuma grozījumus plānots skatīt otrajā lasījumā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē