• Mediķi varētu atteikt mazāk akūtus NMPD izsaukumus

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    21. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: NMPD
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Palielinoties Covid-19 izplatībai, varētu samazināt plānveida stacionāro pakalpojumu pieejamību un atteikt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumus, liecina Veselības ministrijas (VM) valdībai iesniegtā prezentācija par rīcība saslimstības ar Covid-19 palielināšanās gadījumā.

    Palielinoties infekcijas izplatībai, plānota pakāpeniska papildu Covid-19 gultu, tai skaitā intensīvās terapijas gultu, atvēršana. Sākumā tā paredzēta klīniskajās universitātes slimnīcās. Reģionālajās slimnīcās papildu gultas izvērš atkarībā no nepieciešamības un saslimstības reģionos.

    Ja būs nepieciešams, pakāpeniski tiks iesaistīti arī citu līmeņu stacionāri, kā arī specializētās slimnīcas. Nepieciešamības gadījumā tiks veikta arī pacientu pārvešana, citu profilu pacientu plūsmu izmaiņas.

    Kā nākamais solis tiek izskatīts plānveida stacionāro pakalpojumu pakāpenisks samazinājums. Sākumā plānots ierobežot maksas pakalpojumus, dienas stacionāra pakalpojumus un kā pēdējo – plānveida operācijas.

    Pieaugot saslimstībai, NMPD apzinās privāto ārstniecības iestāžu resursus, savukārt VM un Veselības inspekcija plānos cilvēkresursu piesaisti un izvietošanu.

    Piesaistīt darbam varētu medicīnas studentus, pensionētas ārstniecības personas vai speciālistus, kas nodarbināti citur.

    VM plāns paredz arī, ka, palielinoties Covid-19 izplatībai, sociālās aprūpes iestāžu klientu veselības aprūpe tiek veikta uz vietas.

    Paredzēts arī, ka, pasliktinoties situācijai, stacionārās ārstniecības iestādes primāri nodrošina neatliekamo, akūto un Covid-19 pacientu veselības aprūpi. Tāpat notiek pacientu pārvešana uz zemāka līmeņa slimnīcu ārstēšanas pabeigšanai vai izrakstīšana mājās, turpinot mājas aprūpi.

    Kā viena no rīcībām tiek minēta arī NMPD izsaukumu prioritizēšana un atteikšana. Informāciju par atteiktajiem izsaukumiem plānots nodot ģimenes ārstiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē