• Māte Ķengaragā atrodas 4,98 promiļu reibumā – divus bērnus nošķir no ģimenes

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rīgas pašvaldības policija
    Sestdien, 1. oktobrī, neilgi pēc pulksten 17.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki pēc sociālā dienesta darbinieku lūguma Ķengaragā apsekoja kādu divu bērnu ģimeni, kurā vecāki, iespējams, regulāri atrodas alkohola reibumā.

    Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki kāpņu telpā sastapa apsekojamās ģimenes tēvu, kurš apgalvoja, ka dodas uz darbu un dzīvesvietā viss it kā esot kārtībā.

    Pieklauvējot pie dzīvokļa durvīm, tās atvēra bērnu māte, kura likumsargus ieaicināja iekšā. Radās aizdomas, ka sieviete atrodas alkohola reibumā, tādēļ viņai tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kas uzrādīja 4,98 promiļu reibumu.

    Ņemot vērā sievietes reibumu, kārtības sargi sazinājās ar bērnu tēvu, kurš pirms neilga laika devās uz darbu. Policisti vīrietim telefoniski paskaidroja situācijas būtību, ka bērnu māte tādā alkohola reibumā nevar turpināt pildīt bērnu aprūpes pienākumus, tādēļ, lai bērni netiktu nošķirti no ģimenes, tēvam jāierodas dzīvesvietā un jāuzņemas aprūpe par bērniem, tomēr tēvs apgalvoja, ka ierasties mājās nevarēs.

    Tā kā ģimene jau iepriekš bija nonākusi sociālā dienesta redzeslokā, kā arī bērnu māte apsekošanas brīdī uzvedās neadekvāti, grīļojās un nespēja izprast situācijas nopietnību, pēc ilgām pārrunām tika pieņemts lēmums par bērnu šķiršanu no ģimenes, pēc kā bērni tika nogādāti krīzes centrā.

    Par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Tāpat informācija nodota sociālajam dienestam un Rīgas bāriņtiesai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē