• Likumsargi atsavina trīs automašīnas, 10 000 eiro un gandrīz 11 kg marihuānas

    Kontrabanda
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Profesionāli veikto operatīvo un izmeklēšanas darbību rezultātā, likumsargi aizturēja organizētu grupu, kura, iespējams, no ārzemēm ieveda narkotiskās vielas un glabāja tās slēpnī – dzīvojamo māju masīvā. Kopumā aizturētas piecas personas un visām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

    Šī gada oktobra beigās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. nodaļas 3. biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas pretterorisma vienību OMEGA un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljonu aizturēja organizēto grupu, ka arī konstatēja slēpni Rīgas centrā, neapdzīvotā noliktavā dzīvojamo māju masīvā.

    Likumsargi desmit kratīšanas gan aizdomās turamo personu dzīvesvietās, gan uzturēšanās vietās, vairākos transportlīdzekļos un kopumā atsavināja 10 kilogramus un 750 gramus marihuānas, trīs automašīnas un skaidru naudu 10 000 eiro apmērā. No aprites izņemto aizliegto vielu apmērs atzīstams kā liels.

    Aizdomās par neatļauto narkotisko un psihotropo vielu realizāciju lielos apmēros policisti aizturēja piecas personas.

    Jāpiemin, ka visas personas ir vecumā ap 25 gadiem un iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā.

    Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētās personas ir organizēta grupa. Organizētas grupas dalībniekiem bijis noteikts lomu sadalījums: kāds nodarbojies ar narkotisko vielu piegādi, bet cits ar fasēšanu, transportēšanu un tālāku realizāciju.  

    Tāpat veicot operatīvās darbības noskaidrots, ka, iespējams, narkotiskās vielas ievestas no ārzemēm – Nīderlandes, ar nolūku realizēt Latvijas Republikā

    Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšana, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Oktobra beigās visām piecām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē