• Lietuva atsakās no sejas masku valkāšanas iekštelpās

    Skaistumkopšana
    Ziņu aģentūra LETA
    31. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lietuvā no pirmdienas sejas aizsargmasku valkāšana vairs nebūs obligāta lielākajā daļā iekštelpu, izņemot ārstniecības un aprūpes iestādes un sabiedrisko transportu, paziņojusi Veselības ministrija.

    Tomēr, kā norādījis ministrs Arūns Duļķis, maskas joprojām būs ieteicams valkāt vietās, kur vērojama liela drūzmēšanās, nav iespējams nodrošināt labu ventilāciju un ieturēt drošu atstatumu starp cilvēkiem.

    Pēc viņa teiktā, lēmums atvieglot prasības attiecībā uz masku valkāšanu pieņemts, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un mazinoties veselības nozares noslodzei.

    Ministra vietniece Aušra Bilotiene-Motiejūniene aicinājusi cilvēkus pašiem izvērtēt riskus un, iespējams, tomēr neatteikties no masku valkāšanas telpās, īpaši pasākumu laikā.

    Ministrija norādījusi, ka aptuveni tāda pati masku valkāšanas kārtība jau darbojas Nīderlandē, Lielbritānijā, Beļģjā, Francijā un no 1.aprīļa būs spēkā arī Latvijā.

    Masku valkāšana vēl ir obligāta Igaunijā, Grieķijā, Polijā, Slovākijā, Slovēnijā, Austrijā, Spānijā, Itālijā un citās valstīs, tikmēr Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Īrijā un Islandē tā netiek pieprasīta vai atstāta ieteikuma līmenī.

    Lietuvā pašlaik sejas aizsargmaskas vai respiratori obligāti jāvalkā gan veikalos, gan pakalpojumu sniegšanas vietās, gan izglītības iestādēs, izņemot sākumskolas klases.

    No pirmdienas Lietuvā obligātais pašizolācijas laiks pēc inficēšanās ar koronavīrusu saīsināts līdz piecām dienām, taču ārsti, izvērtējot konkrētā pacienta veselības stāvokli, var lemt par izolācijas laika pagarināšanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē