• Lielajā ģildē notiks koncerts «Simfoniskais hits ar Goran Gora. Grīga klavierkoncerts un Norvēģu dejas»

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    17. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lielajā ģildē šodien plkst.19 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un stāstnieks «Goran Gora» aicina jauniešus un citus klasiskās mūzikas interesentus izbaudīt koncertu «Simfoniskais hits ar Goran Gora. Grīga klavierkoncerts un «Norvēģu dejas»».

    Kā aģentūru LETA informēja LNSO pārstāve Anna Babre, šajā reizē stāsta galvenais varonis būs norvēģu komponists Edvards Grīgs. Koncertā uzstāsies soliste-pianiste Agnese Egliņa, savukārt pie diriģenta pults būs Kasparu Ādamsonu.

    Koncertā skanēs Grīga populārais Klavierkoncerts, kur soliste būs Egliņa, savukārt pirms tā varēs dzirdēt Grīga «Norvēģu dejas». Babre atzīmēja, ka Grīgs ir viens no zināmākajiem romantisma pārstāvjiem, īpaši atpazīstamas ir viņa komponētās melodijas Henrika Ibsena lugai «Pērs Gints».

    LNSO pārstāve atzīmēja, ka astoto gadu pēc kārtas LNSO turpina jauniešiem un klasiskās mūzikas iesācējiem veltītu koncertciklu ar pievienoto izglītojošo vērtību – «Simfoniskais hits ar «Goran Gora»». Tajā LNSO un stāstnieks «Goran Gora» klausītājus iepazīstina ar klasiskās mūzikas hitiem un to autoriem – pasaulslaveniem komponistiem.

    Skaņdarbus papildina stāstījums par pašu mākslinieku biogrāfiju un vizuāli pārsteigumi. Šosezon koncerta radošo komandu veido rakstnieks Jānis Joņevs, mākslinieks Krišs Salmanis, režisors Roberts Rubīns un LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē