• Lidostas «Rīga» apgrozījums – lielāks par budžetā plānoto

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lidostas «Rīga» neto apgrozījums 2022. gada trīs ceturkšņos bija 41,7 miljoni eiro, kas ir par 5,1 miljonu eiro jeb 14 % vairāk, kā šim laika posmam tika plānots uzņēmuma budžetā, liecina nerevidētais saīsinātais starpperiodu pārskats par šā gada deviņiem mēnešiem.

    Neto apgrozījuma pieaugumu pārskata periodā turpināja pozitīvi ietekmēt pasažieru struktūras izmaiņas, būtiski pieaugot tiešo pasažieru skaitam.

    Lidostas neto apgrozījumu veidoja ienākumi no aviācijas pakalpojumiem 26,52 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11 % vairāk, kā plānots, un no neaviācijas pakalpojumiem 15,15 miljonu eiro apmērā jeb par 20 % vairāk, kā prognozēts budžetā.

    Saimnieciskās darbības izmaksas 2022. gada deviņos mēnešos veidoja 45,56 miljonus eiro, kas ir par 3 % mazāk, nekā plānots budžetā.

    Kopējais investīciju apjoms 2022. gada deviņos mēnešos lidostā «Rīga» nedaudz pārsniedza deviņus miljonus eiro, galvenokārt ieguldot drošības sistēmu un IT infrastruktūras attīstības risinājumos, pasažieru un gaisa kuģu apkalpošanas infrastruktūras uzlabošanā un lidostas teritorijas attīstībā, autotransporta, tehnikas un perona aprīkojuma nomaiņā.

    Starpperiodu pārskats par gada deviņiem mēnešiem rāda, ka lidosta «Rīga», ņemot vērā lielāku apgrozījumu gan aviācijas, gan neaviācijas jomā, strādājusi ar 3 miljonu eiro peļņu, lai gan plānotajā budžetā šai periodā tika prognozēti zaudējumi 4,3 miljonu eiro apmērā. Tomēr, pieaugot energoresursu cenām, gada ceturtajā ceturksnī peļņu varētu neizdoties saglabāt.

    2022. gada deviņos mēnešos lidostā «Rīga» apkalpoto pasažieru skaits sasniedza 3,94 miljonus pasažieru, kas ir par 176 % vairāk kā šajā periodā 2021. gadā, bet attiecībā pret 2019. gada apjomiem apkalpoto pasažieru skaits ir par 34 % mazāks. Salīdzinājumā ar vidējiem rādītājiem Eiropas lidostās atkopšanās pēc Covid-19 pandēmijas ir noritējusi gausāk, kas pamatā skaidrojams ar faktu, ka līdz ar karu Ukrainā un saistīto gaisa telpas slēgšanu, nav bijusi iespēja nodrošināt tranzīta pasažieru apkalpošanu un kravu reisus plānotajā apjomā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē