• Levits: Tiek smagi strādāts, lai rastu iespēju Ukrainai novirzīt Krievijas iesaldētos aktīvus

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    2. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA,
    Pašlaik tiek smagi strādāts, lai rastu juridisko rāmi Krievijas iesaldēto aktīvu nodošanai Ukrainai, šodien diskusijā «Latvia and Poland: Countering Today’s Challenges Together» sacīja Latvijas prezidents Egils Levits.

    Viņš uzsvēra, ka darbs pie līdzekļu novirzīšanai Ukrainai nebūs viegls, bet iespējams, jo tas ir politiskās gribas jautājums.

    Tāpat Levits ir pārliecināts, ka jāizveido speciāls tribunāls, kurš iztiesās vainīgos agresijā pret Ukrainu. Pēc prezidenta teiktā, pašlaik nav tādas tiesas, kura varētu iztiesāt šādu lietu un nonākt līdz spriedumam, līdz ar ko būtu tikai loģiski veidot atsevišķu tribunālu.

    Prezidents ir pārliecināts, ka tribunāla izveidei un procesa nonākšanai līdz spriedumam ir jābūt arī tad, ja fiziski apsūdzētās personas netiks apcietinātas un sodītas, jo šāda veida procesiem ir arī politisks vēstījums.

    Arī Polijas prezidents Andžejs Duda piekrita Levita teiktajam un uzsvēra, ka Krievijai nav jāprasa atļauja, lai novirzītu iesaldētos līdzekļus Ukrainai. Tāpat Duda norāda, ka par saviem darbiem ir jāatbild pilnīgi visiem, piemēram, Polija pašlaik mēģina panākt, lai kompensācijas Polijai izmaksā arī Vācija, kura otrajā pasaules karā iebruku Polijā un nopostīja to.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē