• Leģendārā grupa Eolika ieraksta jaunu dziesmu un dodas 40 gadu jubilejas koncerttūrē

    Mūzika
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ronalds Šulcs
    7. augustā ar vērienīgu koncertu Saulkrastu estrādē leģendārā grupa Eolika ieskandinās savu 40 gadu jubilejai veltīto koncerttūri, kurai sarakstīta jauna dziesma.

    Koncerttūres koncertos, kas notiks Saldū, Alūksnē, Ikšķilē, Rēzeknē, Cēsīs un citur Latvijā, skanēs grupas populārākās dziesmas, un uz skatuves, kā allaž, kāps lieliskais četrinieks – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals.

    Par godu jubilejas koncerttūrei un leģendārajam kvartetam tapusi un ierakstīta jauna dziesma Atkal esam mēs kopā (Borisa Rezņika mūzika, Valda Pavlovska teksts).

    «Pēdējos gados jau reti rakstu jaunas dziesmas, bet šoreiz par godu tam, ka dodamies tūrē un visi joprojām esam kopā, uzrakstīju dziesmu,» saka komponists un grupas dibinātājs Boriss Rezņiks, kurš arī pats plāno piedalīties visos jubilejas koncerttūres koncertos. «Tie ir mani zelta gadi, mani skaistākie gadi, un patiesībā Eolika ir puse mana mūža, pat nerēķinot skaitliski. Tie ir bijuši neskaitāmi koncerti un koncertbraucieni, un esmu ļoti priecīgs un gandarīts, ka šī mūzika un dziesmas cilvēkiem patīk joprojām.»

    Dziedātāja Olga Rajecka uzsver: «Esam pateicīgi visiem faniem, kas bijuši kopā ar mums šos 40 gadus; esam pateicīgi par to, ka joprojām visi četri esam kopā un koncertējam un ka mums ir izdevies jūs iepriecināt ar savām dziesmām. Un, protams, Borisam Rezņikam, kurš arī piedalīsies mūsu jubilejas koncertos!»

    Jubilejas koncertos piedalīsies grupa Eolika, saksofonista Zinta Žvarta vadītais pūtēju ansamblis un instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā. Turklāt, kā atklāj jubilāri, skanēs ne tikai grupas populārākās dziesmas, bet arī daudzi mazāk pazīstami skaņdarbi no grupas pastāvēšanas laikā tapušajām koncertprogrammām. «Būs arī ļoti daudz lielāku un mazāku pārsteigumu! Svinēsim kopā ar visu četru paaudžu klausītājiem, kuriem esam koncertējuši šos četrdesmit gadus,» aicina Olga Rajecka.

    Kvartets, kurā joprojām muzicē Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Viktors Zemgals un Dainis Dobelnieks, tika dibināts 1980. gada vasarā, un turpmākos piecus gadus Eolika bija viena no populārākajām Latvijas grupām. Šajā laikā tapa grupas lielākie hīti: Zemeņu lauks, Pasaule, pasaulīt, Āgenskalna tirgus rīts u.c., kā arī iznāca otrā lielā skaņuplate, kurā tika ierakstītas tobrīd grupas populārākās dziesmas. Savas pastāvēšanas laikā kvartets Eolika sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu.

    Grupas jubilejas koncerti:

    • 7.augustā plkst. 19.00 Saulkrastu estrādē
    • 13.augustā plkst. 19.00 Cēsu pils parka estrādē
    • 15.augustā plkst. 18.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē
    • 20.augustā plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē
    • 25.augustā plkst. 19.00 Dzintaru Koncertzālē
    • 28.augustā plkst. 19.00 Alūksnes estrādē
    • 4.septembrī plkst. 19.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē
    • 11.septembrī plkst.19.00 Rojas brīvdabas estrādē
    • 2.oktobrī plkst.18.00 koncertzālē Lielais Dzintars
    • 16.oktobrī plkst.18.00 Jelgavas Kultūras namā
    • 31.oktobrī plkst. 19.00 Latgales Vēstniecībā GORS
    • 13.novembrī plkst. 19.00 Ventspils teātra namā Jūras vārti

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē