• «Latvijas gāze» no septembra vidus vairs nepiedāvās izlīdzināto maksājumu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    24. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    AS «Latvijas gāze» no septembra vidus vairs nepiedāvās izlīdzinātā maksājuma iespēju, liecina kompānijas publiskotā norēķinu kārtība par dabasgāzi saistītajiem lietotājiem un mājsaimniecības lietotājiem, kuri saņem dabasgāzi pēdējās garantētās piegādes pakalpojuma ietvaros.

    No minētās norēķinu kārtības, kas publiskota oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis», izņemta daļa par izlīdzināto maksājumu.

    «Latvijas gāzes» pārstāvji aģentūrai LETA publicēto norēķinu kārtību iepriekš atteicās komentēt, norādot, ka plašāka komunikācija sabiedrībai un uzņēmuma mājsaimniecību klientiem par šiem jautājumiem paredzēta augusta beigās, ņemot vērā, ka jauna norēķinu kārtība stāsies spēkā no šā gada 15.septembra.

    Patlaban spēkā esošā norēķinu kārtība nosaka, ka mēneša izlīdzināto kopējo maksājumu nosaka tirgotājs, pamatojoties uz sadales sistēmas operatora sniegto informāciju par vēsturisko dabasgāzes patēriņu un maksimālo atļauto slodzi gazificētajā objektā, vai tirgotājam vienojoties ar lietotāju pirms dabasgāzes tirdzniecības līguma noslēgšanas, ja lietotāja vēsturiskais patēriņš nav zināms.

    Izlīdzinātais mēneša maksājums tiek noteikts nākamajam pārskata periodam – parasti 12 mēnešiem. Ja nepieciešams, tirgotājs informē lietotāju par izlīdzinātā mēneša maksājuma izmaiņām. Lietotājs maksājumus veic atbilstoši saņemtajai informācijai.

    «Latvijas gāzes» lielākie akcionāri ir Krievijas «Gazprom» (34%), fonds «Marguerite Gas II.S.a.r.l.» (28,97%), Vācijas kompānija «Uniper Ruhrgas International GmbH» (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē