• Latvijas futbolistes Pasaules kausa kvalifikācijas mačā zaudē Austrijai

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesos ar rezultātu 0:8 (0:3) zaudēja Austrijai.

    Latvijas izlase šajā ciklā septiņās spēlēs piedzīvojusi septiņus zaudējumus.

    Pēc spēles ar roku spēles desmitajā minūtē uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Sāra Puntigama. Trīs minūtes vēlāk Puntigama ar precīzu sitienu no distances nostiprināja Austrijas izlases pārsvaru.

    Vēl pēc divām minūtēm pēc centrējuma Selīna Degena ar galvu raidīja bumbu vārtos un panāca 3:0 austriešu labā. Mača 23.minūtē Latvijas izlase palika bez iepriekšējā spēlē abus vārtus guvušās Renātes Fedotovas, kura savainojuma dēļ bija spiesta pamest laukumu, bet nākamajā desmitminūtē traumas liedza cīņu turpināt Viktorijai Zaičikovai un Katrīnai Gregorio.

    Mača turpinājumā pretiniecēm bija grūtības pārspēt labi spēlējošo vārtsardzi Eniju Annu Vaivodi līdz 58.minūtē pēc stūra sitiena 4:0 panāca Katarīna Šīhtla. Piecas minūtes vēlāk Maria Platnere guva piektos vārtus laukuma saimnieču labā.

    Mača 70.minūtē pēc standartsituācijas 6:0 panāca Katarīna Našenvenga, bumbai pa ceļam uz vārtiem neskarot kādu citu futbolisti. Pēc sešām minūtēm, izspēlējot stūra sitienu, septītos vārtus Austrijas izlasei guva Līza Makasa, bet pusminūti pirms finālsvilpes Platnere uzstādīja galarezultātu.

    D apakšgrupā līdere ar 21 punktu septiņās spēlēs ir Anglija, tālāk ar 19 punktiem astoņās cīņās ir Austrija, bet 13 punktus septiņos dueļos iekrājusi Ziemeļīrija. Tālāk deviņi punkti septiņos mačos ir Luksemburgai, trīs astoņos – Ziemeļmaķedonijai, bet Latvija pēc septiņiem dueļiem joprojām cīnās bez punktiem.

    Vienīgajā savstarpējā spēlē pirmajā riņķī septembra vidū Liepājā ar 8:1 pārāka bija Austrija.

    Pēc šīs spēles tika piedzīvots zaudējums Ziemeļīrijā (0:4), oktobrī mājās tika zaudēts Ziemeļmaķedonijai (1:4) un Anglijai (0:10), bet novembra ciklā Anglijā tika piedzīvots izlases vēsturē lielākais zaudējums (0:20).

    Jau ziņots, ka sestdien Latvijas futbolistes ar 2:3 zaudēja Luksemburgai.

    Austrija Pasaules kausa kvalifikācijā pēc uzvaras pār Latviju ar 6:0 sagrāva Ziemeļmaķedoniju, ar 5:0 un 8:0 pārspēja Luksemburgu, spēlēja 2:2 un 3:1 ar Ziemeļīriju un ar 0:1 atzina Anglijas pārākumu.

    Pasaules rangā Austrijas izlase atrodas 21.vietā, kamēr Latvija ieņem 110.pozīciju.

    Jau ziņots, ka februārī Latvijas izlase aizvadīja trīs spēles pārbaudes turnīrā Turcijā, uzvarot Lietuvu (1:0), cīnoties neizšķirti ar Bulgāriju (1:1) un piekāpjoties Venecuēlai (0:3).

    Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz finālturnīru Austrālijā un Jaunzēlandē.

    Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 pasaules spēcīgākās izlases.

    Kvačovam palīdz treneri Anna Poņatovska un Edgars Klibus, kā arī vārtsargu treneris Marks Bogdanovs.

    Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas aprīļa spēlēm:

    vārtsardzes: Enija Anna Vaivode («P 18 IK», Zviedrija), Lolita Krasnosjolova («Rīga»), Madara Matrevica («Metta»);

    aizsardzes: Anastasija Ročāne («Medyk Konin», Polija), Ligita Tumāne («ASD Spezia», Itālija), Sandra Voitāne («IBV Vestmannaeyja», Islande), Arta Luīze Lubiņa, Sofija Gergeležiu (abas – «Rīga»), Kristīne Evelīna Lodziņa («Metta»), Kristiāna Zacmane («Auda»);

    pussardzes: Karlīna Miksone («KKPK Medyk Konin», Polija), Selga Penelope Vitmore («Super Nova»), Viktorija Zaičikova («IBV Vestmannaeyja», Islande), Anna Kristīne Gornela («Dornbirn», Austrija), Renāte Fedotova («Pink Bari», Itālija), Liāna Rožaščonoka («Rīga»), Nikola Brahmane («Auda»), Nelle Treimane («Metta»);

    uzbrucējas: Olga Ševcova («IBV Vestmannaeyja», Islande), Katrīna Loreta Gregorio («Lugano-2», Šveice), Tatjana Baličeva (SPG/"Altach"/"Vorderland", Austrija).

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē