• Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija asi nosoda ieceri par Krievijas sportistu atgriešanos

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zintis Ekmanis
    Foto: Zane Bitere / LETA
    Zintis Ekmanis
    2023.gada 23.janvārī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nevajadzētu liegt piedalīties starptautiskās sacensībās, liegumu pamatojot tikai ar viņu pilsonību, faktiski norādot, ka neitrāliem atlētiem, kas pilnībā respektē Olimpisko Hartu ir jādod iespēja atgriezties starptautisko sacensību apritē.

    Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijas ziņojums:

    Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija asi nosoda paziņojumā norādīto. Mēs pievienojamies Ukrainas prezidenta V.Zelenska aicinājumam SOK prezidentam Tomasam Baham – apmeklēt Bakhmutu, lai savām acīm pārliecinātos, ko nozīmē neitrāla valsts. Krievijas Federācijas atlēti pat bez savas valsts karoga un himnas fonā jebkurā gadījumā pārstāv Krieviju.

    To mēs pieredzējām arī Pekinas Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kur sportistu apģērbs saturēja Krievijas Federācijas oficiālo simboliku. Atļauja Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt zem neitrāla karoga ir naiva, jo arī šis karogs ir notraipīts ar Ukrainas tautas asinīm, kā to uzaicinājumā T.Baham norādīja V.Zelenskis.

    Mēs uzskatām, ka laikā, kad Vācija un Lielbritānija sūta smago bruņojumu Ukrainai un visa civilizētā Rietumu pasaule solidāri iestājas pret Krievijas Federācijas uzsākto un Baltkrievijas atbalstīto agresiju Ukrainā, SOK faktiski rīkojas pretēji Olimpiskajā Hartā noteiktajiem principiem. Tikai kopēja nostāja, strikti iestājoties pret agresiju un vardarbību, ir ceļš uz mieru.

    Latvijas Bobsleja un Skeletona federācija iestājas par Olimpiskaja Hartā noteiktajiem principiem, taču uzskata, ka sporta sabiedrība nevar ignorēt karu. Tādējādi agresorvalsts un tās atbalstītājas – Baltkrievijas – sportistu dalība starptautiskās sacensībās nav iespējama, kamēr turpinās agresija Ukrainā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē