• Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 «Comirnaty» vakcīnu devas

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lai palīdzētu globāli ierobežot Covid-19 izplatību, Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 vakcīnu “Comirnaty” devas, paredz šodien, 3.maijā, Ministru kabineta sēdē apstiprinātais rīkojuma projekts.

    Lēmums pieņemts arī ņemot vērā Latvijas epidemioloģisko situāciju un aktīvās vakcinācijas pret Covid-19 fāzes noslēgumu.

    Saistībā ar Covid-19 pandēmijas viļņa atkāpšanos noteiktos pasaules reģionos šobrīd novērojams ievērojams vakcīnu pārpalikums, kā rezultātā vakcīnas tiek ziedotas lielos apjomos it īpaši pasaules mazturīgākajām valstīm un valstīm dienvidu puslodē.

    Vakcīnu portfelis Latvijā ir veidots līdzīgi kā citās Eiropas Savienības valstīs, nodrošinot pietiekamu dažādu ražotāju vakcīnu krājumu, līdz ar to Latvija var sniegt savu ieguldījumu globālajā cīņā ar pandēmiju.

    Lai veicinātu globālu vakcināciju un atbalstītu vidēju un zemu ienākumu valstis Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā, ES ir apņēmusies veicināt dalīšanos ar vakcīnām. Atgādinām, ka Latvija līdz šim jau ir ziedojusi ap miljonu vakcīnu Tunisijai, Moldovai, Albānijai, Kenijai, Gruzijai, Vjetnamai, Ēģiptei un Beninai, kā arī nodevusi vakcīnas ziedošanai COVAX mehānismā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē