• Latvija patlaban neplāno paaugstināt pretgaisa aizsardzības gatavības līmeni

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pēc raķetes nogāšanās Polijā patlaban nav plānots paaugstināt Latvijas pretgaisa aizsardzības gatavības līmeni, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

    Saistībā ar raķetes nogāšanos Polijā paaugstināts Lietuvas pretgaisa aizsardzības gatavības līmenis, trešdien paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.

    Lietuvai tas ir būtiski, jo Lietuva robežojas gan ar Poliju, gan Krieviju, gan Baltkrieviju daudz lielākā mērā nekā Latvija un, acīmredzot, Lietuvas lēmumam ir kāda loģika, par kuru Kalniņš informāciju vēl neesot saņēmis. «Mūsu Latvijas situācijai šāda nepieciešamība patlaban nav vajadzīga,» norādīja Kalniņš.

    Jau ziņots, ka otrdien, kad Krievija atkal pakļāva Ukrainu masīvai raķešu apšaudei, Polijas teritorijā arī nokrita raķete, nogalinot divus cilvēkus, un sākotnēji izskanēja ziņas, ka tā ir viena no Krievijas karaspēka raidītajām raķetēm.

    Tomēr trešdien gan Polijas, gan NATO amatpersonas pieļāva, ka ticamāka versija ir tā, ka Polijā nokritusi Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas raķete. ASV prezidenta Džo Baidena administrācija nākusi klajā ar īpašu paziņojumu par Polijā otrdien nogāzušos raķeti, piekrītot vērtējumam, ka tā bijusi Ukrainas zenītraķete.

    Savukārt, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien pauda pārliecību, ka Polijā nokritusī raķete nebija Ukrainas raķete.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē