• Latvija neizmanto iespējas un zaudē Dānijai; Daugaviņš un Dārziņš aiziet no izlases

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    15. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dmitrijs Suļžics (F64)
    Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrā, cīnoties par vietu ceturtdaļfinālā, ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Dānijai un noslēdza turnīru bez uzvarām.

    Abus vārtus Latvijas izlases labā guva Lauris Dārziņš.

    Spēli Latvijas vārtos sāka Jānis Kalniņš, taču perioda vidusdaļā vārtos stājās Ivars Punnenovs, jo Kalniņš, iespējams, guvis nelielu savainojumu.

    Spēles 13.minūtē vadībā izvirzījās Dānijas hokejisti, kad Mortens Poulsens pēc komandas biedra metiena Punnenova sargāto vārtu priekšā izcīnīja atlēkušo ripu un raidīja to vārtos.

    Miks Indrašis 14.minūtē nopelnīja divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, taču latvieši veiksmīgi aizsargājās, neļaujot dāņiem gūt vārtus.

    Tikmēr 17.minūtē neizšķirtu panāca Lauris Dārziņš, kurš pēc Renāra Krastenberga piespēles ātrajā pretuzbrukumā pārspēja Dānijas vārtsargu.

    Otrajā periodā Kalniņa vietu uz rezervistu soliņa ieņēma Kristers Gudļevskis.

    Pēc spēlētām divām minūtēm otrajā trešdaļā Dānijas hokejisti pārkāpa noteikumus un nopelnīja noraidījumu. Latvijas hokejistiem vajadzēja vien 29 sekundes vairākumā, lai gūtu vārtus, kad Dārziņa metienu vārtu priekšā pielaboja Nikolajs Jeļisejevs, palīdzot ripai atrast ceļu līdz vārtiem, taču tiesneši mainīja lēmumu un piešķīra vārtu guvumu Dārziņam. 

    28.minūtē noraidījumu par klupināšanu nopelnīja Jeļisejevs, taču arī otrajā vairākumā dāņi vārtus neguva.

    Latvijas hokejisti tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, taču šoreiz to neizdevās realizēt, un trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām pēc latviešu kļūdām savā aizsardzības zonā vārtus Dānijas labā guva Julians Jakobsens, panākot neizšķirtu.

    Noslēdzošās trešdaļas ievadā noraidījumu nopelnīja Dārziņš, un vairākumu izmantoja dāņi, kurus vadībā izvirzīja Markuss Lauridsens.

    Spēles 49.minūtē pie vairākuma tika Latvijas izlase, taču tas netika izmantots, lai panāktu neizšķirtu. Vēl vienu vairākumu latvieši nopelnīja 57.minūtē, taču arī otrajā reizē neizdevās mainīt spēles gaitu.

    Pēdējā minūtē Latvija spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, taču tas izvērtās neveiksmīgi, kad 31 sekundi līdz pamatlaika beigām noraidījumu nopelnīja Renārs Krastenbergs.

    Latvijas hokejisti Kaspars Daugaviņš un Lauris Dārziņš atzina, ka viņi ir aizvadījuši savu pēdējo spēli Latvijas valstsvienības rindās, pēc spēles sarunā ar Latvijas Televīziju teica hokejisti.

    «Žēl, ka mana pēdējā spēle tā sanāca, » teica Daugaviņš.

    «Grūts lēmums, bet tāda pārliecība ir palikusi jau pēdējos gadus. Jādod iespēja jauniem spēlētājiem. Lēmums jau bija pieņemts.»

    Daugaviņš norādīja, ka lēmumu mudināja pieņemt vairākas nianses. «Pa lielam lēmums tika pieņemts jau kvalifikācijas laikā. Gribējās aiziet skaisti,» atzina hokejists.

    Tikmēr Dārziņš teica, ka šis lēmums pieņemts pēc šodienas spēles. 

    «Šī bija mana noslēdzošā spēle hokeja izlasē,» atklāja Dārziņš. «Vēl vakar gāju gulēt ar domu, ka būs pāris spēles, bet tagad ir pienācis finišs.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē