• Latgalē spārda Ukrainas pilsoņu automašīnas un zog Ukrainas karogus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Saistībā ar Krievijas karu Ukrainā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas šī gada jūlijā konstatējušas vairākus likumpārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus, par kuriem sākti vairāki kriminālprocesi, administratīvie pārkāpumu procesi un resoriskās pārbaudes.

    Jāatzīmē, ka, lielākoties nodarījumi ir par Krievijas kara Ukrainā slavinošu simbolu atainošanu vidē vai uz infrastruktūras objektiem, vai arī tādi, kas vērsti pret karogiem un transportlīdzekļu bojāšanu.

    Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka notikumi nav ar augšupejošu tendenci vai būtiskiem saasinājumiem, līdz ar to iedzīvotājiem nav pamata satraukumam.

    Šī gada 12. jūlijā Daugavpils iecirknis uzsāka kriminālprocesu par gadījumu, kad 1961.gadā dzimis vīrietis būdams alkohola reibuma stāvoklī un pie apģērba piestiprinātu Georga lentīti, izsita, daudzīvokļu namu pagalmā novietotam transportlīdzeklim, loga stiklu, kā arī nodarīja citus bojājumus, kā iemeslu savai rīcībai minot automašīnā novietoto Ukrainas karogu.

    Tāpat vīrietis izteica slavinājumus Krievijas federācijas politiskajam režīmam.

    Persona atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Izvērtējos personas rīcību, uzsākti arī divi administratīvo pārkāpumu procesi – par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, ka arī par PSRS slavinošu simbolu nēsāšanu.

    Līdzīgs gadījums tika fiksēts Rēzeknē 23.jūlijā, kad Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju par to, ka Ukrainas pilsonis ir konstatējis, ka ir bojāta viņam piederošā automašīna. Ierodoties notikuma vietā tika sastaptas vairākas personas, kuras ar kājām spēra pa transportlīdzekli, tādā veidā radot virsbūves bojājumus.

    Notikuma vietā tika aizturēts 2001.gadā dzimis jaunietis, kuram draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

    Tāpat uzsākti vairāki kriminālprocesi par Ukrainas karogu zādzību, tajā skaitā arī aizturēta viena persona – 1996.gadā dzimis vīrietis, kurš 18.jūlijā no ēkas Daugavpilī nozaga Ukrainas atbalstam izvietoto karogu.

    Ir sāktas arī vairākas resoriskās pārbaudes vai administratīvā pārkāpuma procesi par Krievijas kara atbalstošu simbolu atainošanu vidē vai uz infrastruktūras objektiem.

    Katrs minētais notikums tiek rūpīgi izvērtēts, lai noteiktu vai tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes.

    Valsts policija atkārtoti uzsver, ka pastiprināti seko līdzi šiem notikumiem un pārbauda iedzīvotāju sniegtās ziņas, kā arī aicina iedzīvotājus informēt policiju par gadījumiem, ja tiek novēroti kādi likumpārkāpumi, kas varētu būt saistībā ar nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem vai citiem nodarījumiem saistībā ar Krievijas karu Ukrainā, kā arī sabiedriskās kārtības apdraudējumiem, zvanot 110.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē