• Kuldīgas pusē policija pārbauda dienesta viesnīcu – aizdomas par narkotiku lietošanu

    Pārkāpumi
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Aizvadītajā nedēļā, 31.oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta Kinoloģijas nodaļas darbiniekiem un dienesta suņiem veica profilaktisko pasākumu dienesta viesnīcā Kuldīgas novadā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija.

    Likumsargi pārbaudīja 40 telpas un 100 audzēkņus un pie diviem nepilngadīgiem jauniešiem tika atrastas elektroniskās cigaretes, savukārt Valsts robežsardzes dienesta suņi norādīja uz trim jauniešiem, kuri, iespējams, atradušies apreibinošo vielu ietekmē. Lai to noskaidrotu, jaunieši tika nogādāti medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

    Kopumā ir uzsākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi pret jauniešiem vecumā no 16 – 20 gadiem. Trīs administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti par, iespējams, narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, savukārt divi administratīvo pārkāpumu procesi uzsākti par elektronisko smēķēšanas ierīču glabāšanu, ja to izdarījis bērns.

    Saskaņā ar Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likumu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 50 līdz 280 eiro.

    Savukārt saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu iegādāšanos vai glabāšanu, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

    Lai novērstu atkarību izraisošo vielu apriti, šādas pārbaudes notika iepriekš un notiks arī turpmāk.

    Valsts policija izsaka pateicību Valsts robežsardzes amatpersonām par sadarbību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē