• Kučinskis: Par jauniešu sliktās fiziskās sagatavotības problēmu ir jābļauj

    Fitness
    Ziņu aģentūra LETA
    20. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Zane Bitere / LETA
    Patlaban par jauniešu sliktās fiziskās sagatavotības problēmu ir jābļauj, turklāt problēmas risināšanā ir jāiesaista Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), intervijā aģentūrai LETA atzina iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

    Ministrs piekrita, ka plānotā atalgojuma fonda palielināšana iekšlietu dienestos par 10% nav nekāda panaceja, taču katru nākamo gadu tas iedod zināmu stabilitāti. Vienlaikus ir jābūt arī citiem vilinājumiem.

    Atgādinot par Aizsardzības ministrijas plāniem sadarboties ar finanšu attīstības institūciju «Altum» par garantijām pirmā mājokļa iegādei dienošajiem, Kučinskis norādīja, ka arī gribētu sadarboties ar «Altum», bet, ņemot vērā, ka atalgojuma starpība pagaidām ir diezgan ievērojama, viņš prognozējot, ka sarunas būs diezgan pasmagas. «Atalgojums būs cīņa,» uzsvēra ministrs.

    Otra cīņa, kur ir jāsauc signāls un jāiesaista Izglītības un zinātnes ministrija, ir fiziskā sagatavotība.

    «Gan robežsargiem, gan policistiem ir noteiktas prasības fiziskajai sagatavotībai, un pašlaik ir stāsti par to, ka trīs kilometru lēna skrējiena distancē cilvēki saļimst jau pēc pirmā kilometra un nespēj turpināt. Tas ir visu kopējais jautājums un rezultāts tam, ka skolās sporta nodarbības ir kļuvušas par izklaides pasākumiem un rotaļu stundām. Protams, var domāt, ka kādreiz zāle bija zaļāka, bet bija kaut kādas prasības un sporta stundas bija domātas tam, lai bērni un jaunieši fiziski attīstītos. Par to ir ne tikai jārunā, bet jau jābļauj, jo tas ir vēl viens drauds,» norādīja ministrs.

    Īpaši tas attiecas uz robežsargiem, jo pašlaik ir grūtības nokomplektēt grupas Valsts robežsardzes koledžā. Ministrs atgādināja, ka koledža atrodas Rēzeknē, un Latgalē ir daudz lielāks bezdarbs nekā Rīgā. Tādēļ te fiziskās sagatavotības jautājums ir redzams visspilgtāk.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē