• Krievijas armija izlaupījusi Čornobiļas AES – nozog tējkannu, kafijas aparātu u.c. lietas

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    1. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Krievijas karaspēks, kas ceturtdien pameta Čornobiļas atomelektrostaciju (AES) un devās Ukrainas-Baltkrievijas robežas virzienā, pirms tam to izlaupīja, paziņoja Ukrainas Valsts aģentūras aizliegtās zonas pārvaldei vadītājs Jevhens Kramarenko.

    «Nebūtiskas [okupantu] kustības notika jau no rīta. Sāka izbraukt tehnika, kas atradās Čornobiļas AES teritorijā. Pēc tam, kad daļa tehnikas bija izbraukusi, vecākā persona starp viņiem (..) ierosināja sastādīt aktu un piedraudēja – ja tas nenotiks, tad viņi aizvedīs mūsu darbiniekus sev līdz uz Baltkrieviju. Faktiski akts tika parakstīts piespiedu kārtā,» stāstīja Kramarenko. 

    Iepriekš bija ziņots, ka krievi parakstījuši dokumentu, kurā apstiprināta AES nodošana un apliecināts, ka AES administrācijai nav pretenziju pret Krievijas karavīriem, kas «apsargājuši» objektu.

    «Izrādās, ka okupanti »apsargāja" staciju vairāk nekā piecas nedēļas un pat tik labi, ka nav sūdzību," paziņojumā lietotnē «Telegram» norādīja Ukrainas kodolenerģijas uzņēmums «Enerhoatom».

    Kramarenko pastāstīja, ka okupanti pēc akta parakstīšanas nodarbojušies ar marodierismu.

    «Sāka iznest vērtīgas mantas, iesaiņot tās tehnikā, kas vēl bija palikusi Čornobiļas AES teritorijā, un daļēji aizbraukt. [AES] darbnieki šajā laikā atradās savās darba vietās un viņiem bija aizliegts iziet no dispečeru telpām un kabinetiem. (..) Viņi (Krievijas karavīri) izzaga vairāk vai mazāk vērtīgas lietas – datorus, kafijas automātus, tējkannas, dažus konteinerus ar īpašumu, kas atradās Čornobiļas AES, viņi iekrāva savos automobiļos un aizveda,» atzīmēja valsts aģentūras vadītājs.

    Čornobiļas AES pašlaik atrodas 59 tās darbinieki. Viņi apskatīja AES teritoriju un neatrada nevienu okupantu, kas tur būtu palicis, bet ārpus AES neizgāja, jo tur var bīstama mīnēta teritorija.

    Pametot Čornobiļas AES, Krievijas karaspēks paņēma līdz Ukrainas Nacionālās gvardes karavīrus, kas atradās gūstā kopš AES ieņemšanas 24.februārī. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē