• Kols: ES līmenī jāpanāk liegums izsniegt vīzas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    11. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Eiropas Savienības (ES) līmenī jāpanāk liegums izsniegt Šengenas vīzas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, šādu nostāju intervijā LTV «Rīta panorāmai» pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

    Plānots, ka Saeima šodien lems par Ārlietu komisijā sagatavoto paziņojumu, kurā Krievijas vardarbību pret Ukrainu un arī citu valstu civiliedzīvotājiem atzītu par terorismu un pašu Krieviju – par terorismu atbalstošu valsti.

    Kols atzina, ka šādam paziņojumam nav juridisku seku un tas ir politisks, taču šādi paziņojumi varot ietekmēt to, kādu pozīciju savā rīcībā ieņem izpildvara.

    Politiķis atzīmēja, ka paziņojumā arī plānots aicināt ES noteikt liegumu izsniegt Šengenas vīzas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, ko Latvija jau ir izdarījusi, bet tas būtu jādara arī ES līmenī.

    Kola skatījumā, vīzu izsniegšana jāaptur, jo Krievijas sabiedrībā joprojām ir ļoti liels atbalsts zvērībām Ukrainā, turklāt esot desmitiem tūkstošu cilvēku, kas paši iesaistījušies karadarbībā pret Ukrainu un par kuriem ES nav iespējams iegūt informāciju, attiecīgi pēc karošanas viņiem nebūtu problēmu nokļūt Eiropā un tur tērēt savu algotņa atlīdzību.

    Taujāts, cik reāli izskatās panākt šādu vīzu aizliegumu visas ES mērogā, Kols paziņoja, ka «tas ir mūsu – politiķu – pienākums» strādāt ar saviem kolēģiem, lai panāktu atbalstu šādiem ierosinājumiem.

    Savukārt runājot par Krievijas žurnālistu darbību Latvijā, Kols vērtēja, ka Valsts drošības dienesta paziņojums par drošības riskiem ir būtisks signāls. Viņa skatījumā, piemēram, «Meduza» darbībā nedzird naratīvu, kas sakrīt ar Kremļa politiku, bet šāda kritika izskan par TV kanālu «Doždj», kur problēma esot tā, ka šis kanāls pievēršas arī Latvijas iekšpolitikai, par kuru viņiem trūkstot izpratnes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē