• Klauvē pie logiem, draud un apsaukājas – pret mediķiem tiek vērsts terors

    Medicīna
    Ziņu aģentūra LETA
    19. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Pandēmijas laikā mediķi sastopas ar reālu teroru no agresīvākās sabiedrības daļas, tāpēc nepieciešama stingrāka policijas rīcība, otrdien valdības sēdē sacīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

    Viņš nešaubās, ka mediķi «izvilks arī šo krīzi», taču mediķi katru dienu sastopas ar reālu teroru, kas izpaužas kā dezinformācija un reāli draudi.

    «Katru dienu ir reāls terors. Veidojas iespaids, ka nekas netiek darīts, lai apturētu slikti izglītoto un slikti audzināto cilvēku reālu teroru, kas mums apkārt slimnīcai pa perimetru staigā ar videokamerām, filmē, pēc tam pa savam interpretē un stāsta, ka nav Covid-19, nav slimnieku un viss tas ir blefs. Reāli draud ārstniecības personām, apsaukājas un tamlīdzīgi,» norādīja Višņakovs.

    Ņemot vērā minēto, mediķis rosina kādus iespējami stingrākus pasākumus vai rīcību no Valsts policijas, lai minētās darbības pārtrauktu.

    «Jo tālāk, jo grūtāk. Ja pacientam, ko atved aizdomās par insultu, konstatējam Covid-19, tad nereti tuvinieki vaino mūs, ka mēs viņu apzināti inficējam, falsificējam. Tāpat uzbrūk ne tikai morāli, bet arī fiziski klauvē pie logiem. Iespaids ir tāds, ja pacientu skaits būs lielāks, tad varbūt vajadzēs policijas palīdzību uz vietas pie slimnīcām,» norādīja mediķis.

    Ņemot vērā minēto, mediķiem esot grūti pierunāt savus kolēģus sniegt intervijas televīzijā par Covid-19 tēmu, jo, nokļūstot publiskajā telpā, mediķi baidās no agresīviem cilvēkiem, norādīja Višņakovs, gan piebilstot, ka visas publisko attiecību akcijas pandēmijas apkarošanā ir jāturpina intensificēt.

    Viņš arī uzskata, ka nepieciešams vairāk sociālo tīklu saturu kontrolēt, jo «tas sit pa veselības sistēmu psiholoģiski, ka visi medicīnā melo».

    Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) valdības sēdē norādīja, ka šodien notikusi sapulce, kurā spriests, kā labāk aizsargāt mediķus. Praktiska personu aizsardzība nav vienīgais risinājums, jo būtiski ir vairot uzticēšanos, kas savukārt mazinātu ticību dezinformācijai, viņa sacīja.

    Policija seko katram draudu izteikšanas gadījumam, par kuru ziņots likumsargiem, un attiecībā uz mediķiem policija īsteno viņu aizsardzības darbības, apgalvoja ministre.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē