• Kariņš aicina neaizvērt Latvijas durvis visiem Krievijas pilsoņiem

    Krievija
    Ziņu aģentūra LETA
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Nebūtu pareizi liegt uzturēšanos Latvijā visiem Krievijas pilsoņiem, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paustā intervijā TV3 raidījumam «900 sekundes».

    Viņš uzsvēra, ka «būt krievam nenozīmē obligāti atbalstīt [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu», un tas jāatceras ikvienam, arī komunicējot ar Latvijā dzīvojošajiem krieviem.

    Vaicāts, vai varētu būt īstais brīdis, lai Latvija anulētu arī lielāko daļu Krievijas pilsoņiem izsniegto pastāvīgās uzturēšanās atļauju un liegtu tās izsniegt nākotnē, Kariņš atbildēja noraidoši. Viņš skaidroja, ka tādējādi iespēja uzturēties Latvijā tiktu liegta arī cilvēkiem, kuri vienkārši nevar dzīvot Krievijā tur valdošā Putina režīma dēļ.

    «Sākt tagad visiem griezt ar nazi nost [uzturēšanās atļaujas]? Es domāju, ka tas vienkārši nav pareizi. Šādas runas kurbulē cilvēkus meklēt sevī naidniekus, un pasaules vēsturē tas nekad nav labi beidzies. Drīzāk sniedzam roku un palīdzam tiem cilvēkiem, kas varbūt gadiem ilgi ir maldīgi salikuši kopā patriotismu Krievijai ar atbalstu Putinam!» mudināja premjers.

    No viņa teiktā izriet, ka uzturēšanās atļauja Latvijā vai kādā citā demokrātiskā valstī Krievijas pilsonim, kas iepriekš atbalstījis Putinu, var sniegt iespēju «pārnākt saprāta pusē», un šādu iespēju nedrīkst laupīt, gluži pretēji – šiem cilvēkiem ir jāsniedz palīdzīga roka, nevis jāsāk ar nosodījumu.

    Kā ziņots, Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputāti, reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, rosina pēc trīs mēnešiem lielai daļai Krievijas pilsoņu, kuri neatbildīs izņēmuma nosacījumiem, anulēt visa veida uzturēšanās atļaujas Latvijā. Tāpat grozījumi noteiktu, ka uzturēšanās atļauju izsniegšana Krievijas pilsoņiem tiek apturēta uz nenoteiktu laiku. Attiecībā uz uzturēšanās atļauju anulēšanu likumprojektā gan paredzēti vairāki izņēmuma gadījumi.

    Latvijas atrodas samērā daudz Krievijas pilsoņu uz saņemto vīzu vai uzturēšanās atļauju pamata, un pastāv iespējamība šo Krievijas valstspiederīgo aktīvam Krievijas darbību atbalstam, tādējādi iespējami radot apdraudējuma riskus Latvijas valsts nacionālajai drošībai, priekšlikuma izstrādātāji.

    Tāpēc politiķi aicina veikt šos grozījumus Imigrācijas likumā, uz nenoteiktu laiku anulējot visa veida izsniegtās uzturēšanās atļaujas, kā arī apturēt jaunu uzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

    Kā ziņots, Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā gājuši bojā vairāki simti civiliedzīvotāji un ievainoto skaits mērāms tūkstošos, paziņojis Ukrainas veselības ministrs Viktors Ļaško.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē