• Kanādas ārlietu ministre: Latvijas sabiedrība var paļauties uz Kanādu un tās saistībām NATO

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    3. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Latvijas sabiedrība var paļauties uz Kanādu un tās saistībām Ziemeļatlantijas līguma organizācijā, uzsvēra Kanādas ārlietu ministre Melānijai Žolī.

    Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, ceturtdien Kalniņa-Lukaševica darba vizītē Kanādā tikās ar Kanādas ārlietu ministri.

    Kalniņa-Lukaševica pauda pateicību par Kanādas ieguldījumu Latvijas un Baltijas reģiona drošības veicināšanā. Viņa atzīmēja, ka Latvija augstu novērtē Kanādas nozīmīgo atbalstu un operativitāti lēmuma pieņemšanā un to īstenošanā saistībā ar papildu militāro spēku izvietošanu Latvijā. Kanāda, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, uz Latviju ir nosūtījusi papildu 130 karavīru un militāro fregati Baltijas jūrā. Savukārt Žolī uzsvēra, ka Kanāda augstu novērtē Latvijas būtisko militāro, humāno un politisko atbalstu Ukrainai.

    Sarunas partneri pārrunāja aktuālos divpusējos jautājumus, īpašu uzmanību veltot sadarbībai drošības un ekonomikas jomām. Kalniņa-Lukaševica aicināja Kanādu piedalīties Trīs Jūru iniciatīvas samitā un Biznesa forumā, kas notiks Rīgā šī gada 20.jūnijā un 21.jūnijā. Parlamentārā sekretāre un Žolī bija vienisprātis, ka starpvalstu attiecības ir teicamā līmenī un tās ir jāturpina attīstīt.

    Īpaša uzmanība gan divpusējās tikšanās laikā, gan kopīgajā sarunā ar Kanādas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministriem tika veltīta NATO samita Madridē sagatavošanai. Parlamentārā sekretāre uzsvēra, ka nepieciešami konkrēti lēmumi par Baltijas valstu drošības stiprināšanu.

    Vizītes laikā ĀM parlamentārā sekretāre kopā ar Kanādas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministriem apmeklēja «Valcartier» militāro bāzi un tikās ar Kanādas karavīriem, kuri savulaik dienējuši NATO Paplašinātajā kaujas grupā Latvijā. Parlamentārā sekretāre pateicās Kanādas karavīriem un sabiedrībai kopumā par neatsveramo ieguldījumu Latvijas drošības garantēšanā. Tikšanās laikā karavīri uzsvēra NATO Paplašinātajā kaujas grupā uzkrātās sadarbības pieredzes nozīmi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē