• K. K. fon Stricka villā uzstāsies pasaules klases džeza trompetists Eriks Trifā, SIG un Artis Orubs

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    28. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ar džeza improvizācijas koncertu 7. decembrī K. K. fon Stricka villā uzstāsies pasaules klases džeza trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz), klavieru, čella un perkusiju meistars SIG (Siegfried) un pašmāju sitaminstrumentu izpildītājs Artis Orubs.

    Kā trio mūziķi uzstājušies iepriekš uz lielākajām Latvijas skatuvēm – Latviešu biedrības namā un Dailes teātrī.

    Pasaules džeza scēnā plašu uzmanību guvušais franču trompetists Ēriks Trifā dzimis 1960. gadā un jau kopš agras bērnības iepazinis profesionālo mūzikas pasauli, pateicoties tēvam, kurš bija saksofonists un ļāvis dēlam spēlēt savā deju mūzikas orķestrī. Vēlāk, iedvesmojoties no džeza autoritātes Mialza Deivisa, Trifā turpinājis muzikālās gaitas Ženēvas konservatorijā. Mūziķis džeza karjeru papildinājis ar klasiķu Mocarta un Džezupes Verdi daiļradi, un uzstājies zviedru orķestra “L’Orchestre de Suisse Romande” sastāvā. Trifā spēlējis arī vairākās kavergrupās, līdz izveidoja savu grupu “Orange”.

    Arābu izcelsmes franču mūziķis SIG jeb īstajā vārdā Zigfrīds meistarīgi pārvalda klavieres, čellu un perkusijas, realizējot sevi dažādos mūzikas žanros. Mūziķis pēdējo gadu laikā ir nospēlējis vairākus koncertus tepat Latvijā. Zigfrīds ir multi-mākslinieks, viņš fotografē un režisējis arī vairākas filmas.

    Artis Orubs ir talantīgs pašmāju džeza bundzinieks, kurš savas zināšanas paplašinājis ārpus Latvijas robežām. Mūziķis mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā, studējis Utrehas un Amsterdamas konservatorijā, bet vēlāk atgriezies Latvijā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā. Oruba talants sniedzas arī ārpus klasiskā džeza rāmjiem – mākslinieks pievērsies arī kompozīcijai un producēšanai.

    Koncerts norisināsies villas iekštelpās. Ieeja pasākumā no 19:30.
    Biļetes iespējams iegādāties vietnē Bezrindas.lv  un pasākumā dienā pie ieejas.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē