• Jēkabpilī vīrietis nopērk viltotas svītrkoda uzlīmes, lai apmānītu taromātu

    Gribu dzīvot zaļāk
    Ziņu aģentūra LETA
    14. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Otrdien Jēkabpilī kāds vīrietis aizturēts par to, ka depozīta sistēmas āra kioska taromātā mēģinājis nodot pudeles, uz kuru etiķetēm bija uzlīmēti viltoti depozīta sistēmas simboli, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) pārstāve Dace Kalniņa.

    Veikala apsardzes darbinieki, vērojot videonovērošanas kamerā fiksētās aktivitātes depozīta sistēmas āra kioskā Jēkabpilī, Brīvības ielā, ievēroja, ka kāds vīrietis taromātā nodod pudeles, uz kuru etiķetēm ir uzlīmētas baltas papīra uzlīmes.

    Apsardzes darbinieki notikuma vietā konstatēja, ka vīrietis taromātā ir nodevis un gatavojas vēl nodot pudeles, kurām uz oriģinālās etiķetes nav depozīta zīmes, bet ir uzlīmētas baltas papīra uzlīmes ar uzdrukātu Latvijas depozīta simbolu un svītrkodu.

    Krāpniecisko darbību veicējs nekavējoties tika aizturēts un apsardzes darbinieki uz notikuma vietu izsauca VP amatpersonas. 1956.gadā dzimušais vīrietis policistiem pārbaudes laikā apgalvoja, ka uzlīmes iegādājies uz ielas no kādas nepazīstamas personas, samaksājot 1,20 eiro par 70 uzlīmēm. Persona nodošanai taromātā bija sagatavojusi 16 pudeles.

    Vīrietis savu vainu atzina. Iepriekš viņš nav nonācis policijas redzeslokā saistībā ar noziedzīgiem nodarījumiem.

    VP turpina skaidrot notikušā apstākļus un vērš uzmanību, ka atbilstoši Krimināllikuma 180.pantam par krāpšanu nelielā apmērā var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē